Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea expoziției „Multispecies” la Casa Avramide, Tulcea

ro

16 Jul, 2024 12:59 142 Marime text

Sursa fotro: Facebook/ Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea




 
  • Pe 19 iulie 2024, la ora 18:00 va avea loc deschiderea expoziției „Multispecies” la Casa Avramide, din municipiul Tulcea

Expoziția Multispecies va fi prezentată în premieră la Casa Avramide, din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion”, Tulcea. Misiunea acestui spațiu se aliniază cu obiectivele proiectului cultural - Casa Avramide funcționând ca spațiu de valorificare a cercetărilor eco-muzeale.
După o amplă reabilitare, acest spațiu își împlinește misiunea de a educa și inspira publicul prin intermediul unei viziuni expoziționale moderne unde se îmbină moștenirea culturală și responsabilitatea ecologică.

Expoziția Multispecies oferă, de asemenea, prilejul de a disemina proiectele artistice în diverse orașe, evidențiind strategic modul în care cercetarea eco-muzeală și inițiativele culturale pot juca un rol esențial în educarea și mobilizarea publicului pentru promovarea sustenabilității și creșterea conștientizării ecologice.

TOWARDS FUTURE răspunde unor nevoi de încurajare a diversității culturale și responsabile. Nevoia de a corobora activitățile de protecție a mediului cu cele culturale a venit ca răspuns la nevoia de a acționa în strategia de atenuare a efectelor schimbărilor climatice, contribuind astfel la conștientizarea publicului și creșterea responsabilității în rândul activităților culturale, sociale și civice.

Proiectul va fi prezentat ulterior, în luna august, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, ca o continuare a demersului de itinerare a expoziției Multispecies. Atât Sibiu cât și Tulcea sunt recunoscute pentru angajamentul lor în conservarea mediului și promovarea valorilor ecologice, devenind centre strategice pentru inițiativele culturale și eco-muzeale

Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
 
Artiști: Maria Calotă, Floriama Cândea, Sergiu Chihaia, Ștefan Radu Crețu, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Bogdan Mateiaș, Mălina Moncea, Maia Ștefana Oprea, Marilena Preda Sânc, Natalia Silaghi, Silvia Trăistaru.

Curatoare: Andreea Căpitănescu și Denisa Rad
 
Citește și
Expoziția comemorativă - Gȕnther Forst Gasser, la Casa Avramide Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii