Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Angajații de la ICEM Tulcea nu organizează Noaptea Muzeelor în acest an! Pe 18 mai 2024, muzeele vor avea program obișnuit

ro

13 May, 2024 17:26 1452 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea





Din 2012, de la redeschiderea în formula actuală, cele două obiective muzeale și-au deschis ușile cu fiecare ediție a Nopții Internaționale a Muzeelor.
 

„Ne-am bucurat împreună de ajutorul tinerilor voluntari, de concerte, proiecții de film, ateliere de creație, căutări de comori până noaptea târziu. Iar în tot acest timp, am știut că ne-ați fost alături nu pentru că ofeream intrare gratuită, ci pentru că ați vrut să fiți parte din comunitate, să vedeți muzeele într-o lumină nouă, dinamică, prietenoasă”, precizează Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea, într-o postare pe Facebook.

 
Anul acesta, angajații instituțiilor s-au înscris încă din aprilie pe lista muzeelor ce urmau să ia parte la Noaptea Muzeelor, alături de toate secțiile ICEM Tulcea.
 

„Azi însă ne-am retras oficial intenția de a participa. Pentru că, oricât am fi dorit să adunăm iar comunitatea în jurul nostru, este momentul să ne alăturăm celor din comunitatea muzeală, care anul acesta luptă „pentru echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural”, așa cum explică și reprezentanții Rețelei Naționale a Muzeelor din România.
 
Nu pretindem să ne susțineți cauza, dorim doar să ne revedem cu bine, în 2025, la o Noapte mai senină a muzeelor”, punctează sursa menționată.

 
Astfel, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea nu va organiza în acest an Noaptea Muzeelor.
 
Această decizie are la bază hotărârea angajaților de a nu efectua ore suplimentare în afara programului de muncă în data de 18 mai 2024.
Instituția noastră transmite partenerilor săi că toate activitățile prevăzute în programul manifestării vor fi anulate.
 
Sâmbătă, 18 mai 2024, toate punctele muzeale vor fi deschise publicului conform programului obișnuit.
 
 
Citește și
 Noaptea Muzeelor nu se va organiza la Tulcea. Angajații ICEM refuză să facă ore suplimentare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii