Eveniment online, transmis pe Facebook Academia Română. „Ce (ne) facem cu IA? Bune practici de punere în valoare a patrimoniului cultural imaterial“
Eveniment online, transmis pe Facebook: Academia Română. „Ce (ne) facem cu IA? Bune practici de punere în
23 Jun, 2021 14:47
ZIUA de Constanta
2833
Marime text
- În preajma unei sărbători marcate anual în întreaga lume pe 24 iunie – Ziua Internațională a Iei – cercetătorii de la Filiala Iași a Academiei Române vă invită să „descoaseți“ împreună înțelesurile și universul bogat al acestui element de patrimoniu imaterial: IA.
În preajma unei sărbători marcate anual în întreaga lume pe 24 iunie – Ziua Internațională a Iei – cercetătorii de la Filiala Iași a Academiei Române vă invită să „descoaseți“ împreună înțelesurile și universul bogat al acestui element de patrimoniu imaterial: IA.
Conferința va evidenția ce înțeleg specialiștii prin „ie“ și „cămașă cu altiță“ și va pune în lumină detalii despre activitatea celor care creează astăzi frumoasele cămăși, precum și eforturile de păstrare și promovare a acestei tradiții.
Evenimenul este organizat de :Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural; Institutul Național al Patrimoniului; Academia Română, Filiala Iași
Program: ea se desfășoară în două părți, astfel:
Partea I (16:00 - 17:00)- Ia în UNESCO? Ce promovăm pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii? Clarificări referitoare la dosarul „Arta cămășii cu altiță“ de la specialiști și cercetători implicați în alcătuirea lui.
Prezintă:
- Adina Hulubaș (etnolog, expert UNESCO acreditat, cercetător Departamentul de Etnologie, Academia Română - Filiala Iași)
- Ioana Repciuc (punct focal național pentru Convenția UNESCO din 2003; Academia Română, Filiala Iași)
- Lila Passima - Muzeul Țăranului Român
- Corina Mihăescu - Institutul Național al Patrimoniului, Direcția Patrimoniu Imaterial și Cultură Tradițională
Partea a II-a (17:00 - 18:30)- Bune practici de punere în valoare a elementelor de patrimoniu imaterial (focus, în tandem: cămașa tradițională românească & costumul popular norvegian)
Invitați:
- Ioana Repciuc, Academia Română, Filiala Iași
- Eivind Falk, Institutul Norvegian al Meșteșugurilor
- Camilla Rossing, Institutul Național al Costumului Tradițional – Norvegia
- Mihai Hrincescu, Cristina Niculescu, Maria Foltea, Mona Løkting - meșteri populari
- Andreea Tănăsescu - Comunitatea La Blouse Roumaine
- Corina Mihăescu, Institutul Național al Patrimoniului, Direcția Patrimoniu Imaterial și Cultură Tradițională
- Lila Passima - Muzeul Țăranului Român
Sursa foto-text: Facebook/ Academia Română
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii