Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoflora 2022 Meșteri populari din întreaga țară și ateliere de creație pentru copii la Tulcea

ro

11 May, 2022 10:33 2765 Marime text
EXPOFLORA Tulcea
 
  • EXPOFLORA 2022 (Ediția a IV-a) va avea loc în păerioada 13-15 mai, în Piața Mircea cel Bătrân (Piața Civică). 

Expoziția dendro-floricolă cu vânzare „Expoflora” aduce laolaltă peste 30 de producători de flori, articole cu specific floral și meșteri populari din întreaga țară, într-un Târg ce a devenit o tradiție de-a lungul anilor.

În acest an, vor veni la Tulcea expozanți din județele: Sibiu, Galați, Cluj, Dâmbovița, Prahova, Alba, Brăila, Constanța, Argeș, Vaslui și, bineînțeles, Tulcea.

Această ediție le propune tulcenilor desfășurarea unor Ateliere de Creație pentru copii și tineri. Aceștia vor putea exersa pictura decorativă pe diverse obiecte, inspirați de natură și frumusețea florilor. 

Părinții vor putea aduce la cortul special amenajat diverse obiecte decorative, vaze din ceramică, ghivece din lut, suporturi pentru plante și alte obiecte, pe care copiii le vor decora, purtați de propria imaginație. 

Aceste activități, pe care copiii le percep ca pe o joacă, contribuie la formarea gustului estetic și le insuflă dragostea pentru procesul creativ. Decorarea unor simple obiecte de uz casnic dezvoltă inițiativa creativă și imaginația copiilor.

Atelierele de creație vor avea loc în cortul special amenajat în Piața Civică, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 13.00. Materialele pentru pictură sunt puse la dispoziție de Primăria municipiului Tulcea, iar activitatea se va desfășura sub îndrumarea profesorilor și elevilor de la Liceul de Arte ,,George Georgescu”, cu participarea Asociației ,,Bucură-te Dobrogea!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii