Expoziția deschisă la Muzeul Național de Istorie a României „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”
Expoziția deschisă la Muzeul Național de Istorie a României „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”
20 Mar, 2024 19:39
ZIUA de Constanta
833
Marime text
- O copie la scară naturală, pe pânză, a iconostasului de la Mănăstirea Stavropoleos, o valoroasă piesă de sculptură brâncovenească, cu icoane ce provin din două medii artistice diferite, arta brâncovenească și icoana rusească, unele dintre ele foarte vechi (sec. al XVIII-lea), poate fi admirată la Muzeul Național de Istorie a României, în cadrul expoziției „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”, deschisă publicului până duminică, 31 martie.
O copie la scară naturală, pe pânză, a iconostasului de la Mănăstirea Stavropoleos, o valoroasă piesă de sculptură brâncovenească, cu icoane ce provin din două medii artistice diferite, arta brâncovenească și icoana rusească, unele dintre ele foarte vechi (sec. al XVIII-lea), poate fi admirată la Muzeul Național de Istorie a României, în cadrul expoziției „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”, deschisă publicului până duminică, 31 martie
Proiectul expozițional este realizat de Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Mănăstirea Stavropoleos, Muzeul Municipiului București, Biserica Sfântul Vasile-Victoriei, Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, Liceul teoretic „Nichita Stănescu” București și Școala Gimnazială nr. 189 București, în cadrul proiectului cofinanțat de AFCN, „Un ev mediu religios. Teme iconografice creștine regăsite pe obiecte de cult”.
Coordonatorul proiectului este dr. Irina Ene.
Design expoziție și grafică: arh. Andrei Tach
Citește și
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei în cadrul expoziției „Lulele, imamele și tabachere. De la Kustenge la Iasbazar”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii