Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția temporară de artă plastică „Topocentru”, la Muzeul de Artă Tulcea

ro

26 Jul, 2024 15:51 168 Marime text
Sursa foto: ICEM Tulcea







Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Muzeul de Artă Tulcea,invită la  vizitarea, în perioada 2 – 31 august 2024, expoziției temporare de artă plastică „Topocentru”, a Ioanei Lavinia Streinu.
 
 
Ioana Lavinia Streinu este în prezent profesor de arte plastice - pictură de șevalet la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” București. Și-a obținut doctoratul în arte vizuale în anul 2008, la Universitatea de Vest Timișoara. Parcursul academic al artistei cuprinde și studii la Academia de Artă „Luceafărul” și Universitatea Națională de Arte Bucureşti (studii de licență la Secţia – Arte Plastice – Pictură de şevalet, promoția 1999, profesor Petru Lucaci), potrivit Muzeului de Artă Tulcea.
 
„Am pornit cu alegerea temei și titlului expoziției chiar de la definiția acestui cuvânt care se referă la un loc de observație care este considerat punct de origine. Motiv pentru care, dintr-un anumit punct amplasat în spațiul compozițional, urmăresc întreaga construcție a lucrării. Am privit cu mare interes toate caracteristicile elementelor de limbaj plastic și ale mijloacelor de expresie grupate în interpretări și reinterpretări, compuneri și recompuneri – cu origine comună, care se răspândesc treptat în universul meu pictural.” (Ioana Lavinia Streinu)
 
La vernisajul din 2 august 2024, ora 15:00 vor fi prezenți artistul vizual Eusebio Spînu, care este și curator al expoziției, precum și criticul de artă dr. Eduard Andrei.
 
Expoziția poate fi vizitată la parterul Muzeului de Artă Tulcea din str. Grigore Antipa nr. 2, de marți până duminică, între orele 09:00-17:00 (ultima intrare la 16:30).
 
 
 

Citește și
 
Părinții și copiii sunt așteptați la „Garfield 3D” pentru o experiență de neuitat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii