Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție omagială a artistului plastic Gasser, la Casa Avramide din Tulcea

ro

02 Jul, 2024 15:56 142 Marime text
Sursa foto: Facebook





 
  • Vineri, 12 iulie, la ora 17.00, la Casa Avramide Tulcea, va avea loc expoziția omagială a artistului plastic tulcean, Günter Forst  Gasser.
 
 
Cu lucrări prezente în peste 80 de expoziții, dintre care 20 au fost expoziții personale, Gasser celebrează Tulcea, Delta Dunării și oamenii ei. În această lună se împlinesc 20 de ani de la trecerea în neființă a excepționalului artist plastic tulcean.
 
În acest context, Asociația Culturală Gasser organizează o expoziție omagială, în cadrul căreia se va lansa și un website dedicat artistului, cu peste 100 de lucrări, materiale foto-video din arhive personale, texte ale criticilor de artă.
 
Lansată în memoria artistului tulcean, Asociația urmărește îmbunătățirea ofertelor educațional-culturale, promovarea culturii tulcene și românești în țară și în străinătate, promovarea coeziunii sociale.
 
Un alt proiect al Asociației Culturale Gasser constă în sprijinirea pianiștilor români talentați. Bursa de studiu Gasser este oferită unui pianist de liceu, pentru a studia la cursul de vară de pian din Marea Britanie, Chetham's International Piano School.
Expoziția omagială este organizată de Asociația Culturală Gasser în parteneriat cu Casa Avramide Tulcea.
 
Günter Forst GASSER (1943 – 2004)
 
Pictorul Gasser Gunther Forst s-a născut pe 09.02.1943 la Oțelul Roșu (Caraş Severin), unde a făcut studiile gimnaziale și liceale şi, după ce a terminat Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, în anul 1965, a fost repartizat la Sulina, unde a predat arte plastice timp de câţiva ani. În anul 1970 vine la Tulcea ca profesor de desen tehnic la Liceul Metalurgic, iar din anul 1998 devine profesor la Liceul de Artă, clasa de pictură- modelaj-educație.
 
Din anul 1992 deschide și patronează ,,Galeriile de Artă Gasser”, prima galerie particulară postdecembristă din municipiu.
 
 
Sursa: Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea.
 
 
 
Citește și
 Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii