Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Folclor si muzica usoara, la Mamaia

ro

31 Aug, 2007 00:00 2012 Marime text
1188500873.jpg

Spectatorii au plecat incantati de la teatrul de Vara din Mamaia, dupa ce au avut ocazia sa asculte slagare ale muzicii usoare si melodii populare

Festivalul National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc, editia a VII-a, a debutat, joi, pe scena Teatrului de Vara din Mamaia. In prima parte a manifestarii au evoluat 18 concurenti de la cele doua sectiuni ale concursului: solisti vocali si interpretare. Intrarea in scena s-a facut in functie de zona de provenienta. Primii au fost banatenii, urmati de munteni, ardeleni, maramureseni, olteni si moldoveni. Ieri seara, a fost randul dobrogenilor sa apara in fata publicului si a juriului. Interpretii imbracati in portul popular specific zonei au starnit admiratia celor prezenti prin seriozitatea interpretarii si prin tinuta scenica. Interpretii au fost acompaniati de orchestra "Lautarii", din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros. Cea de-a doua parte a fost deschisa de prezentatoarea spectacolului, Iuliana Tudor, care, spre surpriza spectatorilor si telespectatorilor a interpretat piesa "Salcia". Cantaretii de muzica populara au dovedit ca stiu sa cante foarte bine si muzica usoara. Tudor si Maria Furdui - Iancu, Andreea Voica, Niculina Stoican, Alin Cojocarita, Florina si Florin Maris, Gabriela Tuta, Ionut Dolanescu si Viorica Macovei au adus pe scena Teatrului de Vara din Mamaia slagare unor timpuri "in care muzica era muzica, nu zgomot". In statiunea Mamaia, au rasunat melodii de altadata "De-ar fi sa vii", "Un albastru infinit", "Fetitele din Bucuresti", "E bine", "Hai acasa" si "Drumurile noastre". Prestatia artistilor a adus ropote de aplauze din partea publicului, incantat peste masura sa reasculte slagarele care au consacrat muzica usoara romaneasca. In incheiere, acestia au cantat, la unison "Deschideti poarta soarelui".

Trandafiri rosii si pepeni, pentru Andra

Nico, Elena Gheorghe, Andra, Fuego, Cristina Spatar si grupul Etno au dovedit ca sunt profesionisti ai muzicii si cunoscatori ai folclorului autentic. Toti cei care joi seara au ales folclorul autentic au fost incantati de surpriza oferita de organizatori. Tinerii din sala Teatrului Mamaia au dovedit ca sunt iubitori ai folclorului si ai muzicii de calitate, fredonand alaturi de interpreti melodiile arhicunoscute. Andra a fost rasplatita cu trandafiri rosii de catre fani, iar surpriza cea mare a constituit-o un dar, mai putin obisnuit... un pepene verde. Gustosul suvenir a fost ridicat de pe scena de catre prietenul interpretei, Catalin Maruta, care, vadit emotionat, le-a daruit tuturor doamnelor si domnisoarelor prezente pe scena cate un trandafir rosu. Dupa terminarea recitalurilor, centrul de atractie al publicului l-a constituit simpaticul prezentator de televiziune, Catalin Maruta, care nu avea cum sa lipseasca de la recitalul Andrei. "Uite, ce frumos este Maruta al nostru" sau "Felicitari si tie, si Andrei" au fost replicile cu care Catalin Maruta a fost intampinat de catre admiratoarele de varsta a treia. Ieri, cea de-a doua parte a serii a fost dedicata unui recital sustinut de Orchestra Nationala de Folclor a Fundatiei Valente Umane, dirijata de Constantin Arvinte si de invitatii sai. In aceasta seara, dupa Gala laureatilor, care va incepe de la ora 20.20, recitalul va fi sustinut de catre Irina Loghin, Angela Buciu, Aneta Stan, Angelica Stoican, Petrica Moise, Daniela Condurache, Leontina Dorca si Nicolae Muresan. Festivalul Mamaia Folclorica este organizat de catre Consiliul Judetean Constanta si postul public de televiziune. In aceasta seara, se va afla si carui concurent ii va reveni premiul de popularitate, acordat de public si telespectatori.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii