Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Folktronica Orchestra propune un concert inspirat din muzicile popoarelor balcanice la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

07 Aug, 2024 10:16 266 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Mâine, 8 august, de la ora 21:00, la Grădina Tomis, în aer liber, „Folktronica Orchestra” va oferi publicului un concert cu intersecție efervescentă de ritmuri și armonii, o fuziune a groove-urilor moderne cu cele clasice. Treisprezece interpreți și un concert de world music conceput de Tibor Cári pentru o seară de vară în aer liber.
 
Compozitorul Tibor Cári, câștigătorul premiului pentru Cea mai bună muzică originală și sound design în cadrul Galei Premiilor Uniter de anul acesta, împreună cu orchestra sa, aduc la Constanța, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2024 un concert extraordinar, inspirat din muzicile popoarelor balcanice și alte muzici tradiționale din lume.
 
„Născut la Odorheiu Secuiesc, compozitorul și pianistul Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și a colaborat cu regizori importanți. De-a lungul anilor a scris muzica pentru o serie de spectacole în țară și străinătate, printre care și pentru „Crima din strada Lourcine” de la Teatrul de Stat Constanța.
A mai compus muzică pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa fiind răsplătită și cu o serie de premii, între care premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013 sau, în 2015, premiul Festivalului Internațional de Teatru Atelier din Sfântu Gheorghe pentru muzica spectacolului „7/7”, regia și coregrafia Baczó Tünde. Printre realizările de seamă ale artistului timișorean se numără și coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost propuse pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar”, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța în comunicatul de presă.
 
Cei treisprezece muzicieni din componența „Folktronica Orchestra” sunt: Tibor Cári – clape, electronice, voce, Krisztina Koszorus – voce, vioară, Etelka Magyari – voce, Boróka Vajda – voce, Emilia B. Borbély – voce, Attila Kiss – chitară bas, voce, Attila J. Szabó – violoncel, Márton Kostyák – contrabas, Alajos Fülöp – vioară, István Láposi – trombon, István Makkai – saxofon, clarinet, Csaba Szász – chitară și Frenkie Ercsei – tobe.
 
Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate după programul următor:
  • La Agenția de Bilete din Bd. Tomis Nr. 97: de Marți până Duminică - 14:00 – 21:00; Luni: Închis
  • La  Infopoint City Park Mall: de Miercuri până Luni - 14:00 – 21:00; Marți: Închis
  • La Casa De Cultură: Conform programului instituției
  • La spațiile De joc: cu două ore înainte de spectacole
  • Online: mystage.ro, Bilet.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii