Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografi constănţeni, premiaţi de Alianţa Franceză la vernisajul „Les métiers de la mer“ (galerie foto)

ro

14 Jul, 2016 00:00 3493 Marime text
 

Alianţa Franceză Constanţa (AFC) a organizat, la Muzeul de Artă din municipiu, expoziţia internaţională de fotografie „Les métiers de la mer“.
 
Ieri, Alianţa Franceză Constanţa a desemnat câştigătorii celei de-a treia ediţii a Concursului de fotografie „Les métiers de la mer“ (Meseriile mării). Cu acest prilej, instituţia promotoare a francofoniei din oraşul nostru, în parteneriat cu CMA Ships România şi cu Muzeul de Artă Constanţa, a organizat un vernisaj.
 
La evenimentul ce a avut loc la Muzeul de Artă
au fost prezenţi directorul instituţiei gazdă, dr. Doina Păuleanu, preşedintele AFC, Ileana Meheleanu, consulul onorific al Franţei la Constanţa, Doru Glăvan, precum şi iubitori de artă din oraşul de la malul mării. Diplomele au fost înmânate participanţilor la concurs de reprezentantul Alianţei Franceze din Constanţa, Raluca Păun.
 
Astfel, pe locul I s-a clasat Brânduşa Izabela Dan, cu fotografia „Pescari în Sarichioi“, locul II i-a revenit Magdei Fulger, care a participat cu imaginea „Pescari de scoici“, iar locul III a fost ocupat de Mihaela Iordan, cu fotografia „Un albastru infinit“. Totodată, au fost acordate şi trei menţiuni. Prima i-a revenit Luminiţei Gima, pentru fotografia „Bateau au crépuscule“, a doua a ajuns la Maximiliana Tacu, pentru  lucrarea „La pescuit“, iar a treia menţiune a mers la Alexandra Micu, care s-a înscris în concurs cu fotografia „Liniştea serii“.
 
Dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, a afirmat: „Fiecare dintre noi face fotografii, dar nu fiecare poate face fotografii artistice. Prin acest concurs, s-a urmărit identificarea celor mai frumoase fotografii, care, bineînţeles, corespund tematicii propuse de organizatori“. 


 

În acest an, Alianţa Franceză Constanţa a propus o competiţie adresată pasionaţilor de fotografie. Tema concursului a fost în acord cu specificul locului, fiecare fotografie surprinzând legătura omului cu marea sau influenţa acestuia asupra mării în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim. Obiectivele proiectului au fost promovarea imaginii Mării Negre din perspectivă profesională, împărtăşirea experienţei profesionale a celor care lucrează în mediul maritim, precum şi cultivarea spiritului de apartenenţă la spaţiul geografic al Mării Negre.
 
La concurs au participat fotografi profesionişti sau amatori care s-au înscris cu până la patru fotografii, alb-negru sau color. În total, juriul, format din specialişti şi artişti consacraţi în domeniu, a avut de evaluat 22 de fotografii. Juraţii au stabilit câştigătorii conform unor criterii de evaluare precum adecvarea la tematica propusă, creativitatea şi originalitatea şi, desigur, calitatea tehnică a fotografiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii