Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala „Myths and Algorithms” are loc în Ovidiu, județul Constanța. Intrare libră pentru a admira lucrările realizate în cadrul International Program in Scenography

ro

01 Sep, 2024 12:00 219 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, de la ora 18:00, la Castrul Roman din orașul Ovidiu, județul Constanța, are loc Gala „Myths and Algorithms” - un eveniment de vernisaj al lucrărilor create în cea de-a treia ediție a International Program in Scenography (IPS).
 
Gala este deschisă publicului larg și intrarea este liberă.
 
„IPS este un program intensiv de rezidențe artistice, în care timp de două săptămâni artiști emergenți din mai multe țări lucrează alături de profesioniști consacrați internațional. Programul reunește ateliere de lucru, prezentări, mese rotunde, explorări de cercetare artistică și activități practice de creație, având ca scop dezvoltarea abilităților participanților de a crea instalații de artă și experiențe scenografice site-specific menite să pună în valoare Castrul Roman de la Ovidiu, Constanța”, menționează Teatrul de Stat Constanța.
 
Anul acesta au fost selectați în IPS 2024 20 de participanți din SUA, China, Mexic, Brazilia, UK, Germania, Franța, Bulgaria, Spania, Italia, Georgia și România, specializați în scenografie, arhitectură, design, imagine de film și arte performative.
 
Cei cinci mentori sub îndrumarea cărora sunt create instalațiile:
• Regizorul Paul Zimet și compozitoarea Ellen Maddow, fondatorii companiei avangardiste din New York Talking Band, foști membri ai legendarei companii Open Theater al lui Joseph Chaikin.
Nic Ularu, scenograf/ autor/ regizor, distins cu premiul OBIE pentru realizări remarcabile în teatrul Off-Broadway, mentor pentru al treilea an consecutiv în IPS.
Sabrina Hamilton, lighting designer, co-fondator și director artistic al Ko Festival of Performance din Amherst, Massachusetts, colaboratoare apropiată a companiei Mabou Mines din New York.
Sean Crowley, scenograf de film, operă, teatru și televiziune, șeful Catedrei de Design la The Royal Welsh College of Music & Drama.
 
Pe lângă vernisajul instalațiilor de artă, gala – deschisă publicului larg – va include și un concert Corina Sîrghi & Band, despre care artista spune: „Albumul DANUBE este despre cum sună Dobrogea, ca o geampara. Și nu există cântec fără apă, fie că e Dunărea, sau marea, apa e amintită mereu. E singura muzică care te leagănă așa cum te leagănă barca pe apă, iar dacă stai și te apropii mai mult de ea, mai că miroase și a pește.”
 
Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii