Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„In memoria Elenei Roizen"

ro

04 Feb, 2010 03:23 3902 Marime text
ele_roiz.jpgMâine, începând cu ora 11.00, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Constanţa are loc masa rotundă „În memoria Elenei Roizen", cu motto-ul „Mie cântecul îmi dă viaţă".

Potrivit reprezentanţilor centrului, evenimentul este menit să o readucă pe marea doamnă a cântecului popular dobrogean în memoria afectivă a celor care au cunoscut-o, au iubit-o şi i-au ascultat cântecele. Va fi prezent şi soţul regretatei Elena Roizen, Marcel Roizen, maestrul coregraf Mihai Vasile, soliştii Geta Mocanu, Elena Ionescu, Chiamiran Chivu, Marius Brutaru şi Aurel Sava, precum şi membri ai Ansamblului „Plaiuri dobrogene" şi alţi oameni de cultură care au cunoscut-o. În cadrul mesei rotunde au loc şi proiecţii video cu monumente emoţionale din activitatea profesională a Elenei Roizen.

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară a încetat din viaţă pe 25 septembrie 2007. Suferea de cancer de mai mulţi ani iar în ultima vreme, din cauza bolii nu mai apăruse pe micile ecrane sau în spectacole.

S-a născut în localitatea Ovidiu, în februarie 1945, iar activitatea şi-a început-o în 1965, când a debutat la postul Radiodifuziunii Române. „Hai, Dunărea mea" este cântecul care a consacrat-o. A fost angajată a ansamblurilor „Brâuleţul" din Constanţa, „Nunta Zamfirei" din Eforie şi solistă a ansamblului bistriţean „Dor transilvan".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioana 24 Mar, 2010 09:50 Doua voci exceptionale care au marcat pozitiv DOBROGEA.
  • carmen 08 Feb, 2010 16:13 A fost si va ramane emblema cantecului dobrogean impreuna cu verisoara ei Natalia SERBANESCU .