Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iris, din nou la Constanța Cristi Minculescu, Valter & Boro vor cânta vineri seară, în Mamaia

ro

08 Apr, 2022 00:00 2932 Marime text

 
  • Iris-Cristi Minculescu & Valter & Boro, într-un concert de zile mari, la Harlequin
De peste patru decenii, Cristian Minculescu este vocalistul trupei Iris și una dintre figurile devenite legendare în lumea rock-ului românesc.

În vârstă de 63 de ani, Cristi Minculescu este vocea inconfundabilă care a strălucit timp de decenii, într-un numǎr impresionant de concerte. El este simbolul rezistenței culturale pentru generații întregi de fani rock în perioada comunismului, și, de asemenea, unul dintre puținii artiști care au făcut legătura între acele generații și cele actuale, el rămânând activ și după 1990 și adăugând în palmares noi compoziții și mii de fani de toate vârstele.

Cristi Minculescu a fost cooptat în trupa Iris chiar în ziua în care împlinea 21 de ani, pe 9 ianuarie 1980. În palmaresul său s-au adunat peste 20 de albume, apărute pe mai multe tipuri de suport: disc de vinil, CD, casetă audio, DVD și VHS.



În iulie 2017, Minculescu împreună cu Valter Popa și Doru Borobeică, s-au despărțit de Nelu Dumitrescu, membru fondator al formației Iris, iar în 2020, cei trei au format aripa Iris-Cristi Minculescu & Valter & Boro. În această perioadă, au fost lansate o serie de piese single: „Manifest” (2017), „Învingători” (2018, apărută sub titulatura de grup Bună Seara, Prieteni!), „Unde inima mea bate” (2019, cu Pacha Man), „Amintiri” (2019), „Subteran” (2020).

Concertul din această seară va avea loc la Harlequin By The Sea, începând cu ora 19.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii