Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea romanului „Hotarul singurătății” al scriitorului Vasile Mizdrea, la Biblioteca Județeană Constanța

ro

06 Sep, 2024 12:48 167 Marime text
foto: Biblioteca Județeană Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța organizează marți, 10 septembrie 2024, ora 17.00, în Aulă, lansarea romanului „Hotarul singurătății” al scriitorului Vasile Mizdrea.

Evenimentul va fi deschis de Elena Cioclin, Director general/Manager interimar al Bibliotecii și de subcomisar de poliție Andrei Ene, ofițerul de relații publice al Gărzii de Coastă, alături de scriitorii: Ovidiu Dunăreanu, Diana Dobrița Bîlea și Adrian Nicola, transmit reprezentanții instituției. 


Referințe critice:

Diana Dobrița Bîlea:  „Romanul Hotarul singurătății captivează și emoționează. Meritul lui Vasile Mizdrea este de a fi înțeles comportamentul canin în general și psihologia unui câine grănicer în special. Epica împletește în desfășurarea sa când alertă, când presărată cu fulgurații lirice o realitate geografică uimitoare cu o realitate morală, dar și cu una, mai complexă, a inimii.

Lectura cărții este plăcută și datorită abilității autorului de a alege acele cuvinte care să ofere cititorului impresia de autentic dobrogean și românesc și, de asemenea, să determine o receptare afectivă a mesajului”. 

Ovidiu Dunăreanu: „Hotarul singurătății confirmă vocația de romancier a lui Vasile Mizdrea, dovedită încă din volumele anterioare. Cartea de față este povestea plină de dramatism a unui ofițer de grăniceri, comandant de pichet, undeva pe granița de sud, în Dobrogea, și a câinelui său, Codruț, un veritabil Colț Alb. 

Ofițer superior activ, cu gradul de colonel la rândul său, autorul pune în mișcare o amplă orchestrație sufletească și narativă, interferând datele autobiografice cu cele ale ficțiunii pentru a ne oferi un roman autentic despre puterea omului de a iubi, de a lupta și învinge, de a supraviețui. Având drept fundal un peisaj sălbatic, tulburător, și lumea misterioasă a legendelor locului, Vasile Mizdrea reconstituie înfruntări aspre, întâmplări aventuroase și captivante, demonstrând calități de fin observator al vieții și al sufletului omenesc, toate filtrate printr-o sensibilitate și printr-un ochi de poet”.




Citește și:

Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, închisă pentru lucrări de deratizare. Iată în ce zi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii