Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:37 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lasă-mă să intru“, un spectacol neconvențional, în premieră națională la Teatrul de Stat Constanța

ro

26 Nov, 2019 00:00 4022 Marime text

Teatrul de Stat Constanța (TSC), condus cu profesionalism și implicare de managerul Erwin Şimșenshon, a pregătit pentru publicul său cea de-a doua premieră a acestei stagiuni, spectacolul „Lasă-mă să intru”, jucat pentru prima oară în România, în regia lui Vlad Cristache, unul dintre cei mai apreciați și titrați regizori ai generației tinere. Avanpremiera este programată joi, 28 noiembrie, iar premiera va fi prezentată vineri, 29 noiembrie și sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19.00.

Spectacolul este o adaptare scenică de Jack Thorne, după romancierul suedez John Ajvide Lindqvist, jucată pentru prima dată pe scene din Marea Britanie. Traducerea poartă semnătura lui Bogdan Budeș.

Oskar e un adolescent timid, umilit de colegii de școală, sufocat de o mamă instabilă și ignorat de un tată egoist. Eli, o adolescentă misterioasă, care nu simte frigul, n-a mai văzut niciodată un cub Rubik și nu iese din casă decât noaptea. Spectacolul este un thriller poetic, o poveste de dragoste paradoxală între Oskar, puștiul singuratic, și Eli, copilul-vampir, doi inadaptați care nu-și găsesc locul în lume și care ajung să se salveze reciproc. 

Pe scenă vor evolua tinerii actorii Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea - aflați la primele lor roluri principale -  alături de Iulian Enache, Mirela Pană, Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru, Florentin Roman.

Scenografia - atipică, o adevărată provocare - este realizată de o echipă tânără și talentată - Mădălina Niculae și Andreea Tecla (de curând laureate cu Premiul pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2019), lighting design - Cristi Șimon, sound design - Liviu Stoica, proiecții video - Manuela Marcovici.

Spectacolul - un fantasy cu accente horror, care este, de fapt, doar un pretext pentru o meditație mai gravă asupra unor teme extrem de actuale -  beneficiază de o montare neconvențională, de tip studio, în care publicul va împărți cu actorii scena, dar și experiența emoțională, energia, visul, fascinația. 


Citește și:

 

Emoțiile dinaintea premierei - „Memoria apei“, un spectacol promițător, pe scena Teatrului de Stat din Constanța

La Teatrul de Stat din Constanța „Baby Blues“ - un spectacol despre mame, pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii