Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Profesorul româno-britanic Dennis Deletant, lansare de carte la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

ro

10 Oct, 2024 12:20 236 Marime text
Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) și Institutul pentru Studii la Marea Neagră, din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează joi, 10 octombrie 2024, lansarea cărții „România 1916-1941. O istorie politică” (Editura Humanitas, 2024), semnată de profesorul Dennis Deletant.ad

Evenimentul are loc începând cu ora 12.00, în Sala Senatului a campusului universitar, iar volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Florin Anghel și conf. univ. dr. Daniel Citirigă, din cadrul FISP.
 
În continuarea manifestării, profesorul Dennis Deletant va susține conferința cu titlul „Semnificația loviturii de stat de la 23 august 1944”.

La finalul întâlnirii va avea loc o sesiune de autografe.

Florin AnghelUPDATE: 

A venit Răzvan Pantelimon de la MINAC. 

Daniel Citiriga deschide evenimentul și îl prezintă pe profesorul Dennis Deletant. 

Florin Anghel ia cuvântul

„Sunt onorat sa vorbesc despre cartea lui Dennis Deletant. Volumul de față este o excursie prin două războaie mondiale. În afară de definirea perioadei interbelice, autorul propune și amintirea unor elemente-cheie, iar unirea de la 1918 este unul dintre ele, pentru că acoperă o perioadă însemnată a secolului XX din România, nu lipsește conținutul despre regimul lui Ion Antonescu. 


Un alt element regăsit în carte este legat de antisemitism.

Acest volum are la final 4 documente foarte importante: un raport al spionajului britanic în Basarabia, descrierea Basarabiei de către un ofițer britanic și un memoriu redactat de Iuliu Maniu trimis guvernului britanic“ - a precizat Florin Anghel. 

Prof Dennis DeletantProfesorul Dennis Deletant va vorbi acum despre lovitura de stat de la 1944. 

„Vreau să spun câteva lucruri despre geneza volumului. A fost scris pentru publicul anglo-american. Creând această carte am pornit de la Primul Război Mondial și m-am oprit în 1941 pentru că deja scrisesem despre Ion Antonescu într-un alt volum“ - a menționat Profesorul Dennis Deletant. 

Despre lovitura de stat de la 23 august 1944, profesorul amintește că s-au împlinit 80 de ani de atunci

„Actul de la 23 august a fost de propagandă comunistă. Regele Mihai a fost autorul celui mai remarcabil eveniment care a avut loc în România în timpul celui de Al Doilea Război Mondial“ - a menționat Dennis Deletant

Citește și: 

Lansare de carteProfesorul Dennis Deletant, își lansează cartea „România 1916-1941. O istorie politică” la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii