Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”, desfășurată la Muzeul de Artă Populară Constanța

ro

26 Jul, 2024 14:39 165 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Populară Constanța





Platoul din fața Muzeului de Artă Populară Constanța s-a animat încă de la primele ore ale dimineții, meșterii participanți la manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ” și standurile lor constituind punct de atracție pentru constănțenii și turiștii care au ieșit la plimbare, profitând de ziua răcoroasă de la început de weekend, relatează reprezentanți ai Muzeului de Artă Populară Constanța.
 
 
Potrivit muzeografilor, meșterii au făcut demonstrații de lucru, iar vizitatorii de toate vârstele s-au bucurat și de preparate tradiționale precum turta dulce și covrigii, aduși la Constanța de familia Onu din Bascov, județul Argeș.
 

„Manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”, care se desfășoară în perioada 26-28 iulie, în intervalul orar 10.00-20.00, prezintă continuitatea și evoluția în timp a unor meșteșuguri tradiționale precum: olăritul, prelucrarea lemnului, țesutul, realizarea pieselor de port și a podoabelor tradiționale.
 
Vă așteptăm la Muzeul de Artă Populară Constanța, pentru a-i cunoaște pe meșterii populari care în aceste zile animă platoul din fața instituției de cultură!”, spun aceștia.

 
 
 
 
Citește și
 
Demonstrații de olărit, țesut sau prelucrare a lemnului la Muzeul de Artă Populară Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii