Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

ro

01 Aug, 2024 15:30 182 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Muzeul de Artă Populară Constanța






 
  • Muzeul de Artă Populară Constanța organizează în perioada 2 - 4 august manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”.

Evenimentul prezintă continuitatea și evoluția în timp a unor meșteșuguri tradiționale precum: olăritul, țesutul, realizarea pieselor de port, a podoabelor tradiționale și a jucăriilor., potrivit unui anunț al Muzeului de Artă Populară Constanța.

„Dan Ciuncanu din comuna Peștișani, județul Gorj, va fi prezent la Constanța cu piese de port din postav (sumane, veste, bundițe), decorate cu motive tradiționale. Meșteșugul olăritului va fi pus în valoare de Adriana (Nana) Bledea, descendenta unei cunoscute familii de olari din Baia Mare.Cu păpuși îmbrăcate în port popular și cu jucării din lemn vor participa la manifestarea din fața muzeului Nicoleta și Mihai Ionici din București”, arată reprezentanții muzeului.

La manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - Utilitar și decorativ” vor mai participa constănțencele Daniela Dimancea (piese de port popular), Manuela Hule (piese de port și accesorii din lână împâslită), Doina Misian (linguri pictate, icoane pe sticlă), Laura Macri (icoane pictate de sticlă), Dorina Baias (podoabe și broderii), Carmen Moraru (broderii), Epșen Memet (podoabe).

Meșterii se vor afla pe platoul din fața muzeului în intervalul orar 10.00 – 20.00, unde vor face demonstrații de lucru și vor oferi explicații celor interesați despre realizarea obiectelor prezentate.

Citește și
Meșteșugari din Bistrița Năsăud prezenți la „Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ”, de la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii