Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Manole vine la Constanța și va juca în două spectacole din cadrul SEAS

ro

20 Jul, 2024 16:32 254 Marime text
  • El va putea fi văzut prima oară de publicul de pe litoral duminică, 21 iulie 2024, în spectacolul „Prenumele”, iar apoi pe 30 august 2024, în spectacolul „La câțiva oameni distanță de tine”

Actorul Marius Manole va fi prezent la ediția a III-a a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, desfășurată la Constanța.

El va putea fi văzut prima oară de publicul de pe litoral duminică, 21 iulie 2024, în spectacolul „Prenumele”, iar apoi pe 30 august 2024, în spectacolul „La câțiva oameni distanță de tine”.

Redăm în rândurile de mai jos date în plus despre cele două spectacole:

„Prenumele”, după „Le Prenom” de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, face parte din repertoriul Ateneului Național din Iași și va fi jucat la Teatrul de Vară Soveja din Constanța, începând cu ora 21:00.

„Mult premiata piesă «Prenumele», aparținând autorilor francezi Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière a văzut lumina scenei în întreaga lume, iar ecranizarea filmului cu același titlu a fost recompensată cu cinci nominalizări la premiile Cesar, în anul 2013.
Spectacolul «Prenumele» este o comedie de situații bine conturate, care reușește să atingă anumite probleme sociale și politice, satirizând societatea contemporană. Subiectul gravitează în jurul prenumelui viitorului nou-născut, similar cu al unui personaj controversat din istorie și generează un adevărat conflict de familie. În urma unei glume, se declanșează o cascadă de situații comice, dezvăluind o serie de secrete care pun la grea încercare relația de prietenie dintre personaje. «Prenumele», o comedie spumoasă, evidențiază subtil drama pe care o trăiește fiecare protagonist în parte, punând în prim plan râsul, un medicament gratuit care se eliberează fără prescripție medicală. Râsul, un instrument contagios, este cel mai bun remediu pentru o situație de criză”, se arată în descrierea spectacolului.

Actorii distribuiți pe scenă sunt: Marius Manole, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Alexandra Paftală, Mălina Balcan și Florin Gorgos.

Regia spectacolului este semnată de Radu Ghilaș, care ia-a avut ca asistenți pe Erica Moldovan și Alexandra Paftală. Echipa de producție este completată de: Olga Gonobolina și Cătălin Târziu (decor), Alina Dincă – Pușcașu (costume), Radu Ghilaș (ilustrație muzicală) și Cristi Bortoș (lighting design).

„Prenumele” are o durată de o oră și 30 de minute.

De cealaltă parte, pe 30 august 2024, Marius Manole va juca în spectacolul „La câțiva oameni distanță de tine”, regizat de Radu Afrim și montat la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Evenimentul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20:00.

Menționăm că spectacolul se adresează publicului cu vârsta de peste 15 ani.

„Un spectacol despre apropierea dintre oameni. Despre distanțele dintre noi care cresc și descresc odată cu fiecare alegere, cu fiecare vis, cu fiecare nouă întâlnire. Un spectacol despre relațiile dintre părinți și copii, aflate în permanentă schimbare. Un spectacol care radiografiază una dintre cele mai dureroase realități ale zilelor noastre: migrația. Un spectacol care vorbește despre plecările la muncă în străinătate și despre dezechilibrele pe care acestea pot să le provoace. Despre adevăr și minciună, despre singurătate și dragoste. Și despre cum toate acestea se află la doar câțiva oameni distanță de tine”, se arată în sinopsis.

Iată actorii din distribuție:
  • Story 1 – Marius Manole, Natalia Călin, Flavia Giurgiu, Marius Bodochi, Ștefan Iancu și Mirela Oprișor
  • Story 2 – Marius Bodochi, Mirela Oprișor, Ștefan Iancu și Marius Manole

Echipa de producție este formată din: Radu Afrim (regie), Sabina și Bianca Veșteman (scenografie), Radu Afrim (muzică), Flavia Giurgiu (coregrafie) și George Jipa (lighting design).

Spectacolul are o durată de două ore și 20 de minute (15 minute pauză).

Biletele la cele două evenimente pot fi cumpărate de pe mystage.ro și bilet.ro.
 

Despre Marius Manole

Marius Manole s-a născut în anul 1978, pe 4 octombrie, la Iași.

În anul 2001, el a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din orașul natal, secția Actorie, clasa profesorilor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe.

Între anii 2002 – 2003, Marius Manole a urmat cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Din anul 2002, Marius Manole este angajat la Teatrul Național București. Printre spectacolele în care a jucat amintim de: „Opera de trei parale”, „Gertrude”, „Cei drepți”, „Casa de la țară”, „Pădurea spânzuraților”, „Romeo și Julieta”, „Viforul”, „Crima din strada Lourcine”, „Memoria apei”, „Regele Lear”, „Între noi totul e bine”, „Butoiul cu pulbere” etc.


A mai avut colaborări cu: Teatrul Avangardia, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Maria Filotti (Brăila), Teatrul Municipal Târgoviște și Teatrul Național Timișoara.


Printre premiile obținute amintim de premiul FestCo din anul 2009, pentru rolul principal din spectacolul Ioana și focul de la Teatrul de Comedie. În 2016 a obținut premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar cu „Bătrânica / Actorul” din spectacolul Naționalului bucureștean ”Între noi e totul bine” regia Radu Afrim. Tot în anul 2016, pe 5 mai, președintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria D - "Arta spectacolului", pentru "implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate". În noiembrie 2021, în urma crizei politice din România, actorul a înapoiat decorația reproșând președintelui că „a girat guvernul PSD – PNL”.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Constanța A șasea săptămână din SEAS aduce pe litoral un spectacol în care joacă Marius Manole și Carmen Tănase

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii