Mentor şi model pentru generaţii de elevi, profesorul Ion I. Moiceanu lansează un nou volum despre „istoria adevărată a poporului român“
Mentor şi model pentru generaţii de elevi, profesorul Ion I. Moiceanu lansează un nou volum despre „istoriaCunoscut profesor şi istoric dobrogean, Ion I. Moiceanu îşi va lansa sâmbătă, 19 octombrie, la Constanţa, volumul „Personalităţi marcante şi evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român”, apărut anul acesta la Editura StudIS din Iaşi. Evenimentul de lansare va avea loc chiar de ziua autorului, acesta împlinind 75 de ani.
Este vorba de cea de-a doua carte a profesorului Moiceanu, apărută exact la un deceniu de la editarea volumului „Pagini din istoria adevărată a poporului român”, unde sunt trecute în revistă personalităţi şi momente esenţiale din istoria neamului românesc.
În acest al doilea volum de evocări ale devenirii noastre ca popor, pasionatul slujitor al muzei Cleo creionează şi câteva portrete de personalităţi dobrogene contemporane - Valentin Ciorbea, Stoica Lascu, Marian Zidaru, Petru Brumă, Ion Voicu, Costache Tudor, acesta din urmă fiind şi autorul celor câteva rânduri de prezentare apărute pe coperta IV:
Lansarea va avea loc de la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Marinei din Constanţa, în prezenţa autorului şi a iubitorilor de istorie adevărată, și va fi precedată, așa cum anunță prof. Stoica Lascu, de o „reuniune afectiv-colegială“ a membrilor Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România dedicată profesorului Ion Moiceanu - vechi şi devotat membru al acesteia.„Încercarea de a-i creiona un portret profesorului Ion Moiceanu este sigur una temerară. Pentru că desenul acesta ar trebui să adune culorile dăruirii şi ale competenţei apostolul pogorât din Munţii Rucărului, care a prins apoi rădăcini trainice în Dobrogea, ale istoricului aflat în slujba veşniciei neamului nostru, ale tribunului angajat în marile bătălii pentru adevăr şi binele cetăţii, ale unuia dintre liderii generaţiei de slujitori ai muzei Cleo, ale ziaristului care s-a zidit mai întâi la temelia unor publicaţii, pentru ca apoi să le sporească mereu prestigiul, şi inventarul ar putea continua.
Însumate, toate acestea îndreptăţesc respectul de care se bucură, recunoştinţa miilor de elevi care l-au avut mentor şi model, a publicului care i-a ascultat expunerile sau i-a citit intervenţiile în presă.”
Citeşte şi:
Lansare de carte la Muzeul Marinei Române
„Cafeneaua de Psihologie” şi “Unirea Principatelor Române”, activităţi ale Liceului „Ovidius”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp