Mesaj de condoleanțe din partea conducerii Casei de cultură, la decesul actorului Vladimir Găitan
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii Casei de cultură, la decesul actorului Vladimir Găitan
11 Nov, 2020 11:42
ZIUA de Constanta
3528
Marime text
Una dintre cele mai de succes piese ale Teatrului de comedie – „Revizorul” avea să-l aducă pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Constanța pentru ultima oară, în urmă cu fix trei ani, în noiembrie 2017, pe regretatul Vladimir Găitan, a cărui inimă a încetat să mai bată ieri, la vârsta de 73 de ani. „La vremea aceea, mi-a mărturisit că se va lupta până la capăt cu acest diagnostic nemilos. Regretul este cu atât mai mare cu cât era un om foarte serios și de treabă. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a declarat Gheorghe Ungureanu, directorul instituției, prin intermediul ZIUA de Constanța.
De altfel, viziunea lui Horaţiu Mălăele asupra „Revizorului” lui Gogol, atemporală şi, paradoxal, actuală, cu o distribuție de excepție, s-a jucat la Constanța de fiecare dată (fie că vorbim de 2009, 2011 sau 2017) cu casa închisă.
Povestea „Revizorului” e celebrisimă: într-un orăşel condus de funcţionari corupţi se anunţă o inspecţie „de la Centru”. Un revizor urmează să ia la puricat instituţiile. Speriaţi de perspectiva unui control în urma căruia ar putea fi schimbaţi din funcţie, mai-marii oraşului îşi pregătesc strategia. Cum o fi mai bine? să încerce să şteargă urma ilegalităţilor săvârșite sau să-l mituiască pe revizor? Un oarecare este confundat cu revizorul, linguşit, mituit, ospătat, adulat. Hlestakov este la început mirat de osanalele care i se aduc, însă intră în joc, ba chiar, până la urmă, începe să creadă el însuşi în personajul său. În jurul lui se ţes intrigi pe care nu le bănuieşte, iar cei pe care revizorul ar fi trebuit să-i verifice numără banii pentru mită şi-şi pun la punct, netulburaţi, afacerile.
Sursa foto; youtube.com TVR
Citește și:
A murit actorul Vladimir Găitan
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii