Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:00 23 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente frumoase şi un public receptiv la expoziția „Tidal Wave.1 august 1943 ” din cadrul Muzeului Național de Istorie a României

ro

22 Feb, 2025 17:47 295 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Muzeul Național de Istorie a României







 
Momente frumoase şi un public receptiv la evenimentul de astăzi, dedicat expoziţiei „Tidal Wave. 1 august 1943”, în cadrul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR).
 
Prezentarea susţinută de către partenerii de la Asociatia Aerohistoria, Gabriel Feher, fost parașutist, în prezent pilot de linie, și Gabriel Ivănescu, expert Bunuri Arheologice și Istorico-Documentare Patrimoniu Aeronautic Național, a fost susținută până la ora 14.00, potrivit unui anunț al MNIR pe pagina sa de Facebook.
 
„Vă aşteptăm să aflați mai multe informații despre primul atac aerian de anvergură lansat de aviația americană asupra României la 1 august 1943, cunoscut drept operațiunea „Tidal Wave”, să vedeți replici ale uniformelor folosite de forțele combatante și să cunoașteți aspecte ale vieții cotidiene din perioada anilor ’40 din România”, transmit organizatorii evenimentului.
 

Expoziția „Tidal Wave. 1 august 1943”, curatoriată de către Bogdan-Dumitru Mladin, expert restaurator metal în cadrul Muzeului Național de Istorie a României, este deschisă în perioada 12 decembrie 2024 – 9 martie 2025 și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09ꓽ00 – 17ꓽ00.
 
„Expoziția „Tidal Wave. 1 august 1943” abordează subiectul cu precădere din punct de vedere tehnic, dar are și rolul principal de restaurare a memoriei colective. Prea puțin cunoscut, acest moment istoric este prezentat publicului larg într-un mod educativ, ușor de înțeles.
Identificarea avioanelor prăbușite la misiunea „Tidal Wave” și recuperarea fragmentelor epavelor de pe teritoriul României a fost și este, în continuare, rezultatul unei cercetări documentare foarte complexe. Vizitatorii vor putea admira fotografii de epocă, machete, obiecte personale, filmări și documente de arhivă”, se arată în prezentarea evenimentului.
 
 
 
 
 

Citește și
„Ziua Solidarității Româno-Poloneze”, la Muzeul Național de Istorie a României
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii