Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța Activitățile și orarul de funcționare în data de 18 mai

ro

15 May, 2024 10:31 877 Marime text


Muzeul de Artă Constanța a anunțat, prin intermediul comunicatului de presă, că va fi deschis sâmbătă, 18 mai 2024, în intervalul orar 10.00–18.00, iar accesul în toate cele trei secții ale instituției (Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța și Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu) va fi gratuit.
 
„Această decizie are la bază hotărârea angajaților instituției muzeale de a nu efectua ore suplimentare în afara programului de muncă, în data de 18 mai 2024, întrucât aceștia se vor ralia protestelor din țară”, se precizează în comunicat.
 
Toate activitățile prevăzute în programul zilei de 18 mai 2024 vor fi realizate în intervalul orar 10.00–18.00, după cum urmează:
  • La Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” va fi deschisă expoziția de grafică și instalație „Revedere – Ala Jalea Popa”, curatoriată de Anca Boeriu și Mariea Petcu Chioibaș, iar de la ora 14.00 va avea loc un atelier de creație artistică, cu publicul, curatoriat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, cadru didactic la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
  • De la ora 15.00, pe bulevardul Tomis, va avea loc parada stradală intitulată „Carul lui Thespis”, realizată cu studenți ai Facultății de Arte, specializarea Actorie, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în regia lui Mihai Mălaimare, un proiect coordonat de prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
  • Începând cu ora 16.00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc performance-ul „Artă la metru 3 6 9”, coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.
 
La activități vor fi prezenți, în calitate de voluntari, pentru a asigura buna desfășurare a acestora și pentru a oferi informații vizitatorilor, studenți de la Facultatea de Arte, specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Studii Interdisciplinare în Arte Vizuale și Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, din cadrul Universității „Ovidius”, precum și elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.
 
„Muzeul de Artă Constanța invită publicul să viziteze sălile din muzeu dedicate expoziției permanente și expozițiilor temporare și să participe la acțiunile cultural-artistice pregătite. Mulțumim pentru înțelegere!
Accesul în muzeu se face gratuit, fără programare prealabilă, în intervalul orar 10.00–17.30 (ora de intrare a ultimului vizitator)”, mai menționează reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii