Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Populară Constanța Expoziția „Tradiția satului românesc” găzduită la Lisabona a lăsat impresii pozitive în seara vernisajului (GALERIE FOTO)

ro

30 Jun, 2024 10:58 233 Marime text
Foto: Facebook Muzeul de Artă Populară Constanța

Joi, 27 iunie 2024, expoziția „Tradiția satului românesc” organizată de Muzeul de Artă Populară Constanța a fost vernisată la Lisabona, la invitația Institutului Cultural Român din capitala Republicii Portugheze.
 
Conform reprezentanților instituției constănțene, expoziția a înregistrat un mare succes încă din prima zi.
 
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Dinu Gîndu, directorul Institutului Cultural Român Lisabona și dr. Cerasela Dobrinescu, Șef Secție Patrimoniu Cultural Național în cadrul Muzeului de Artă Populară din Constanța.
 
Printre cei prezenți la vernisajul expoziției de la sediul Institutului Cultural Român s-au aflat: ambasadorul Isílio Coelho (Comunitatea Țărilor de Limba Portugheză), Consulul României la Lisabona, Ecaterina Petre și scriitoarea Elena Dumitrescu-Nentwig.
 
„În cea de-a doua parte a manifestării, cei peste 50 de invitați, printre care reprezentanți ai corpului diplomatic, oameni de cultură și reprezentanți ai mediului academic, public divers și membri ai comunităților de români și moldoveni din Lisabona și împrejurimi, precum și constănțeni aflați în vacanță în capitala Portugaliei, au participat la un tur ghidat al expoziției, realizat de dr. Cerasela Dobrinescu. Traducerea în limba portugheză a fost asigurată de Cristina Vișan”, transmite Muzeul de Artă Populară Constanța.
 
Din echipa Muzeului de Artă Populară, care s-a deplasat la Lisabona, au mai făcut parte: conservatorul Alina Prian și restauratorul Aurelia Cionga.
 
Expoziția „Tradiția satului românesc” va rămâne deschisă la sediul Institutului Cultural Român din Lisabona până pe 30 august.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii