Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Populară Constanța, participant la ediția 57 a Sesiunii Internaționale Științifice „Pontica”

ro

27 Sep, 2024 14:35 194 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Populară Constanța




Joi, 26 septembrie 2024, specialiștii Muzeului de Artă Populară Constanța au participat, la Sesiunea Internațională Științifică „Pontica”, ediția cu nr. 57.
 
La secțiunea „Conservare-restaurare și muzeografie. Evoluții și tendințe actuale”, panelul „Conservare și valorificare muzeografică”, au participat conservatorii Claudia Crăciun și Alina Prian cu lucrarea „Metode de conservare preventivă și curativă în depozitul de textile și port popular al Muzeului de Artă Populară Constanța. Studiu de caz.”, potrivit unui anunț al reprezentanților Muzeului de Artă Populară Constanța.
 
În cadrul aceleiași secțiuni, panelul „Restaurarea și conservarea obiectelor de patrimoniu”, restauratorii muzeului de etnografie constănțean, Aurelia Cionga și Lenuța Carali, au susținut comunicarea „Restaurarea unei scoarțe din Botiza - Maramureș”.
 
Alături de cei patru specialiști a participat și trezorierul depozitului de textile, Claudia Colgiu.
 
Conform sursei citate, anul acesta, la Sesiunea Științifică „Pontica”, eveniment cu tradiție organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care se desfășoară în perioada 25-27 septembrie, s-au înscris peste 240 de specialiști din țară și din străinătate.
 
 
Citește și
Știri ConstanțaAtelierele dedicate copiilor continuă la Muzeul de Artă Populară Constanța
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii