Muzeul Național de Istorie a României Atelier de ceramică tradițională organizat în cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști” la Muzeul Județean Teleorman din Alexandria
Muzeul Național de Istorie a României: Atelier de ceramică tradițională organizat în cadrul proiectului
03 Oct, 2024 18:14
ZIUA de Constanta
826
Marime text
- Muzeul Național de Istorie a României și partenerii săi anunță organizarea unui atelier de ceramică tradițională în cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”, la Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, str. 1848, nr. 1, în ziua de sâmbătă, 5 octombrie 2024, începând cu orele 11:00.
Activitatea se adresează tuturor persoanelor interesate de artă, tradiție și meșteșuguri, indiferent de vârstă și va cuprinde prezentarea proiectului și a catalogului „Revendicând Pământul”; scurtă incursiune în arta ceramicii românești susținută de Sergiu-Sorin Popescu, restaurator în cadrul Muzeului Național de Istorie a României; prezentarea principalelor tehnici de realizare a ceramicii tradiționale și a ustensilelor specifice; lucru la roata olarului
Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate materialele necesare, iar intrarea este liberă.
Atelierul este parte a proiectului cultural „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei și va fi organizat în parteneriat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Județean Teleorman.
În perioada următoare vor fi organizate o serie de prezentări și ateliere la sediul Muzeului Național de Istorie a României, Calea Victoriei, nr. 12, București.
Participarea la activitățile educaționale ale proiectului este gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile, promotorii încurajând aplicarea principiilor nediscriminatorii bazate pe incluziune, egalitatea de șanse, echilibrul de gen, participarea activă, atât a adolescenților, cât și a adulților.
Parteneri ai proiectului sunt Muzeul Județean Teleorman, Alexandria, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat și Unity in Values Interconfessional Association.
Citește și
„Tezaure monetare bizantine din colecția Muzeului Național de Istorie a României. Volumul II - Secolele VII-XIII"
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii