Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Istorie a României MNIR invită la dialog cu artiștii expoziției „Coloranți naturali. De la cercetare științifică muzeală la artă contemporană”

ro

17 Oct, 2024 12:19 140 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Muzeul National de Istorie a Romaniei





Dialog cu artiștii expozanți, sâmbătă, 19 octombrie, la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), din cadrul expoziției „Coloranți naturali. De la cercetare științifică muzeală la artă contemporană” .
 
„Sunteți curioși să aflați cine sunt oamenii din spatele lucrărilor fascinante, fie că vorbim despre instalațiile artistice, piesele textile decorative sau despre mostrele de lână vopsită cu coloranți naturali, expuse în cadrul expoziției COLORANȚI NATURALI. De la cercetare științifică muzeală la artă contemporană? Vă invităm să îi cunoașteți sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 15ꓽ00, la Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12, București)!!, transmit reprezentanții MNIR.
 
Vor fi prezenți artiștii expozanți: Mirela Ivanciu, Marta Klus, Ile Ștefi (Ileana Ștefănescu), Elisabeta Ursescu și curatorii expozițieiꓽ Daniela Frumușeanu (artist și curator), Ana Ursescu și Irina Petroviciu.
 
Timp de 90 minute publicul poate fi față în față cu operele expuse și creatorii lor, pot pune întrebări, pot afla din tainele activității lor, pot afla povestea expoziției.
 
„Vom discuta ca între prieteni despre bogăția de resurse care pot fi exploatate pentru obținerea coloranților naturali, despre cei identificați în textile muzeale, încă utilizați în zilele noastre, despre coloranți ca resursă și sursă de inspirație pentru arta contemporană.
 
Pe parcursul discuțiilor, veți avea ocazia să descoperiți legăturile care se stabilesc între textilele contemporane, tradiționale și cele din colecții muzeale, prin intermediul coloranților naturali și să aflați detalii interesante despre colaborarea artiștilor prezenți în expoziție cu cercetătorii din muzeu.
Vă invităm, așadar, la o întâlnire captivantă, dedicată legăturilor pe cât de subtile, pe atât de naturale dintre istorie, cercetare științifică și arta contemporană”, au mai spus muzeografii.
 
 
Participarea la eveniment se face în baza achiziționării biletului de intrare în muzeu.
 
 
Citește și
Ateliere de ceramică tradițională la Muzeul Național de Istorie a României, între 19 i 26 octombrie 2024
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii