Muzeul Național de Istorie a României Prima ediție a Galei „Prietenii Muzeului de Istorie” a fost un succes
Muzeul Național de Istorie a României: Prima ediție a Galei „Prietenii Muzeului de Istorie” a fost un succes
23 Nov, 2024 14:30
ZIUA de Constanta
1425
Marime text
În data de 21 noiembrie 2024, a avut loc un eveniment cu totul special care se dorește a deveni o tradiție anuală. Fundația "Prietenii Muzeului de Istorie a României, împreună cu gazda, Muzeul Național de Istorie (MNIR) a României, au avut plăcerea de a reuni prieteni ai Istoriei, susținători și sponsori în cadrul unei seri memorabile.
În cadrul evenimentului, titlul de Ambasador de Onoare al Fundației PM a fost decernat lui Liviu Drăgan (CEO - DRUID AI), în semn de recunoaștere pentru contribuțiile semnificative aduse proiectelor fundației (https://pmir.org/proiecte/), dedicate sprijinirii muzeului.
Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al MNIR, a oferit o perspectivă succintă asupra principalelor provocări cu care se confruntă muzeul, subliniind necesitatea acută de a identifica un sediu adecvat pentru patrimoniul valoros al instituției, conform unui anunț al MNIR
Participanții au avut privilegiul de a vedea cea mai recentă achiziție a muzeului: un pocal din argint, datând din secolul al XVI-lea - Pocalul minerilor - cunoscut sub numele de “Nussbacherpokal", o piesă remarcabila a breslei Argintarilor din Brașov care îmbogățește colecția națională.
„Discuțiile despre proiectele aflate în desfășurare au fost un prilej de a atrage noi sponsori și parteneri, consolidând colaborarea dintre fundație și comunitatea iubitorilor de istorie.
Considerăm că această primă ediție a fost un real succes și a pus bazele unui eveniment ce va deveni un punct de referință pentru sprijinirea patrimoniului cultural. Ne dorim ca, la edițiile viitoare, să putem decerna cât mai multe titluri de Ambasador de Onoare al Fundației PMIR.
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și vă invităm să deveniți parte din această frumoasă poveste dedicată istoriei României!”, transmit reprezentanții MNIR.
Citește și
Exponatul lunii noiembrie, la Muzeul Național de Istorie a României„Certificat de eliberare din robie pe numele lui Oprea Matei” - martor al unei încercări eșuate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii