Muzeul Național de Istorie a României Vernisajul expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 - 2020” are loc la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești
Muzeul Național de Istorie a României: Vernisajul expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 - 2020”
17 Jul, 2024 12:46
ZIUA de Constanta
707
Marime text
Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, anunță deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 - 2020” la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, situat pe strada Banul Radu Golescu nr. 34 din orașul Ștefănești.
Vernisajul va avea loc vineri, 19 iulie, la ora 12.00.
La eveniment urmează să participe reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, personalități din viața publică, membri ai comunității locale și pasionați de istorie.
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este a douăzeci și doua instituție muzeală din România care găzduiește expoziția cu tematică militară. Aceasta a fost organizată mai întâi la Muzeul Național de Istorie a României, în 2020, și ulterior itinerată la instituții muzeale de rang municipal, județean și național din: Oradea, Arad, Buzău, Timișoara, Târgoviște, Brașov, Reșița, Satu Mare, Baia Mare, Călărași, Slobozia, Deva, Craiova, Constanța, Tulcea, Bistrița, Miercurea Ciuc, Sighetu Marmației, Târgu Mureș și Alexandria.
Până în prezent, peste 41.000 de vizitatori au reușit să cunoască istoria Jandarmeriei Române prin intermediul unei cercetări calitative, echilibrate și obiective, având posibilitatea să vadă piese de patrimoniu reprezentative pentru istoria acestei arme.
Expoziția reprezintă rezultatul unei colaborări de succes dintre Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Asociația RoMilitaria, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Inspectoratul de Jandarmi Județean ’’Basarab I’’ Argeș.
Citește și:
Ateliere de creație și educație muzeală, la sediul Muzeului Național de Istorie a României
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii