O nouă întâlnire creativă cu Ana Bănică și Nicodim Ungureanu, la Muzeul de Artă Constanța
O nouă întâlnire creativă cu Ana Bănică și Nicodim Ungureanu, la Muzeul de Artă Constanța
23 Feb, 2017 19:59
ZIUA de Constanta
2601
Marime text
Elevii din clasa a IV-a A, de la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu”, sub îndrumarea învățătoarei Elena Daniela Elisei, sunt așteptați, în această vineri, de la ora 09.00, la Muzeul de Artă din Constanţa, pentru a se întâlni cu artista Ana Bănică și actorul Nicodim Ungureanu.
Întâlnirea, organizată sub forma unui atelier de lucru, este inclusă în cadrul proiectului „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“.
Conform gazdelor, atelierul se desfășoară în Centrul pentru Educaţie Interculturală, aflat în incinta muzeului, unde este deschisă și o expoziție cu lucrările realizate de grupul țintă din proiectul „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, proiect finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european“. Această expoziție va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii martie 2017, când se vor termina și atelierele din proiectului „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, pentru a le mijloci micilor participanți contactul cu arta contemporană.
Muzeul de Artă Constanța este partener în cadrul proiectului aflat în derulare, implementat de Asociația „Da’DeCe“ din Bucureşti - promotorul de proiect -, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti şi Muzeul de Artă din Cluj. Prin proiectul „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, cei patru parteneri şi-au propus „să interogheze sentimentul de patriotism într-o manieră colaborativă, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști și prin organizarea unei campanii naționale pe diferite canale media“, fiind cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Primul atelier de lucru din cadrul proiectului s-a desfășurat vinerea trecută, pe 17 februarie.
Sursă foto: ZIUA de Constanța
Citește și:
Nicodim Ungureanu și Ana Bănică susțin atelierele de artă contemporană la Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii