Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpicii judeteni la matematica, stimulati pentru Nationala

ro

04 Apr, 2008 00:00 1206 Marime text

Elevii care s-au calificat la faza nationala a Olimpiadei de Matematica si finalistii Concursului National de Matematica Aplicata "Adolf Haimovici" au fost premiati, ieri, in sala Coriolan a Colegiului National Mircea cel Batran.

La faza judeteana a Olimpiadei de Matematica au participat 414 elevi, dintre care s-au calificat, pentru Nationala, 20 de elevi - 14 de la Colegiul National Mircea cel Batran, patru de la Liceul Teoretic Ovidius, unu de la Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu si unu de la Scoala nr. 39 Nicolae Tonitza. Olimpiada se adreseaza elevilor din clasele VII-XII si, in faza de proiect, celor din clasele V-VI. Etapa nationala va avea loc in perioada 29 aprilie - 3 mai, pentru clasele VII-XII, la Timisoara, iar pentru clasele V-VI, in perioada 30 mai - 01 iunie. La faza judeteana a Concursului National de Matematica Aplicata "Adolf Haimovici", organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Asociatia Profesorilor de Matematica "Florica T Campan" Iasi, au participat 49 de liceeni. Pentru faza nationala s-au calificat 16 elevi, potrivit regulamentului concursului - sapte de la CNMB, patru de la Colegiul National Mihai Eminescu, doi de la Liceul Teoretic Traian, doi de la Grupul Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii si unul de la Liceul Teoretic Ovidius. Elementul de noutate pe care il aduce aceasta competitie este sfera de adresabilitate - elevi din unitatile de invatamant preuniversitar, profilurile: stiinte, tehnic, resurse si uman.

Merite recunoscute

Micii matematicieni au primit diplome si tricouri, iar prof. univ. dr. Vladimir Boskoff, decan al Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Ovidius si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, filiala Constanta, le-a oferit stilouri si cate un numar al Gazetei Matematica. De asemenea, profesorul Boskoff va face parte din comisia nationala de evaluare de la Timisoara. Merituosii elevi s-au fotografiat alaturi de cadrele didactice care i-au coordonat. Inspectorii generali si de specialitate din cadrul ISJ au tinut sa-i felicite pe matematicieni pentru rezultatele obtinute, astfel incat momentul din sala Coriolan a fost unul special, de intalnire a matematicienilor din mai multe generatii. Inspectorul general adjunct de specialitate, prof. Adriana Oprea, i-a felicitat deoarece au ales domeniul matematicii, care le ordoneaza in mod eficient realitatea si care ii invata ca in viata exista numai solutia. Inspectorul general adjunct Mircea Vrana le-a prezis participantilor la olimpiada cariere stralucite, nu doar in domeniul matematicii, ci si in cel al medicinii sau al filosofiei, deoarece matematica ofera o perspectiva larga. Inspectorul de specialitate Constantin Patrana a spus ca se poate vorbi de o adevarata scoala de matematica in invatamantul constantean. "Voi sunteti emblema invatamantului matematic constantean la nivel national si, de ce nu, international".

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii