Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Originar din Tulcea Poetul Mircea Petcu împlinește 69 de ani

ro

26 Aug, 2023 15:53 1196 Marime text
  • Este membru fondator al revistei culturale „Steaua Dobrogei”
  • Mircea Petcu a contribuit cu articole, referate, studii de psihopedagogie și literatură pentru publicațiile: „România literară”, „Cetatea”, „Învățătorul tulcean”, „Delta”, „Acum”, „Mărgăritare”, „Adolescentul”, „Tulcea – Expres”, „Lectura publică”, „Iulia Hașdeu”, „Lumină din lumină”, „Flacăra”, „Convorbiri didactice”, „Daima” și „Aegyssus”


Mircea – Marcel Petcu pe numele său complet a venit pe lume la data de 26 august 1954.


El este originar din orașul Măcin, județul Tulcea.


A absolvit Liceul Pedagogic Tulcea și Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Titu Maiorescu” București.


Prima funcție pe care a avut-o a fost de învățător la Școala Generală Beștepe, trecând apoi la Școala Generală nr. 3 Tulcea și Școala Generală Nifon, unde a petrecut o perioadă de 32 de ani (1975 – 2007).


A mai predat muzică la Liceul „Grigore Moisil” Tulcea, înainte de a deveni vicepreședintele Sindicatului Învățământului Tulcea.



Între 2001 – 2006, Mircea Petcu a fost membru în comitetul de organizare al Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de aur”. De asemenea, este membru fondator al revistei culturale „Steaua Dobrogei”.


A deținut funcții de conducere a revistelor de creație și cultură „Mărgăritare” (1999), „Cetatea” (2000) și „Învățătorul” (2003).


Mircea Petcu a fost distins cu: diploma de onoare pentru activitatea educativă din partea ISJ Tulcea; diplomă de excelență din partea Ministerului Educației și Culturii; diplomă de laureat pentru revista „Mărgăritare”; diplomă de excelență din partea Ministerului Educației și Culturii pentru revista „Cetatea”; diplomă de onoare din partea ISH pentru revista „Învățătorul tulcean”.



Mircea Petcu a contribuit cu articole, referate, studii de psihopedagogie și literatură pentru publicațiile: „România literară”, „Cetatea”, „Învățătorul tulcean”, „Delta”, „Acum”, „Mărgăritare”, „Adolescentul”, „Tulcea – Expres”, „Lectura publică”, „Iulia Hașdeu”, „Lumină din lumină”, „Flacăra”, „Convorbiri didactice”, „Daima” și „Aegyssus”.


Tulceanul este autorul volumelor: „Șoaptele copilăriei” (Tulcea, 2002), „Priviri ascunse” (Tulcea, 2003), „Lacrimi de iubire” (Tulcea, 2003), „Nemuritoare” (Tulcea, 2004), „Senzații” (Tulcea, 2004), „Fluture strivit” (Tulcea, 2005), „Iubire mută” (Tulcea, 2006) și „Dincolo de ce văd ochii” (Tulcea, 2017).


Sursă text: Dicționar de personalități dobrogene vol. IV



Citește și:

Victor Ivanovici, personalitate literară născută la Tulcea care și-a construit reputația în Grecia și Spania

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii