Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păpuși de la Teatrul „Căluțul de Mare” Constanța, prezentate în cadrul Expoziției Bienale de la București (GALERIE FOTO)

ro

23 Oct, 2024 09:46 638 Marime text
Sursa foto: Teatrul Ion Creangă/Toma Ștefănescu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța a anunțat că două dintre păpușile care încântă copiii pe scena de la Constanța au fost prezente la Expoziția Bienală de la București (Bucharest Scenography Biennale).
 
Este vorba despre păpușile Kay, din spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, rol jucat de Grațian Prisacariu și Eliza, din spectacolul „Lebedele”, rol jucat de Daniela Vlad. Scenografia celor două spectacole a fost creată de Eugenia Tărășescu-Jianu.
 
Expoziția Bienală de la București este organizată de Centrul Român OISTAT (Organizația Internațională a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru) și se desășoară între 18-27 octombrie 2024, în complementaritate cu Festivalul Național de Teatru.
 
Evenimentul are loc în locuri emblematice ale Bucureștiului, printre care Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Piața Amzei, Teatrul “Ion Creangă”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, și Universitatea Națională de Arte București.
 
Păpușile au putut fi admirate la Teatrul Ion Creangă, care în weekend-ul 19-20 octombrie 2024 a găzduit evenimentele:
  • Vernisajul Expoziției Teatrului de Animație și a Teatrului de Copii și Tineret (sâmbătă, 19 octombrie, între 13:30 și 15:30);
  • Conferința dedicată importanței Teatrului de Animație și Copii, la care au participat manageri & directori de teatre, profesori & lectori universitari, dar și artiști independenți (duminică, 20 octombrie, între 14:00 și 16:00).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii