Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalitati ale petrochimiei distinse de Universitatea Ovidius

ro

08 Dec, 2007 00:00 1769 Marime text
1197062321.jpg

Presedintele Societatii de Chimie din Romania, prof. univ. dr. Sorin Ioan Rosca: "Pentru aceasta universitate am o admiratie sincera si necircumstantiala in ceea ce priveste vigoarea si indarjirea cu care isi construieste reputatia"

La Universitatea Ovidius din Constanta a avut loc, ieri, ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa a Universitatii Ovidius prof. dr. ing. Vlad Ulmanu, rector al Universitatii de Petrol si Gaze - Ploiesti, si prof. dr. ing. Sorin Ioan Rosca de la Universitatea Politehnica Bucuresti si presedinte al Societatii de Chimie din Romania. Dublul eveniment, cu impact pentru comunitatea stiintifica de la malul marii, a avut loc in cadrul conferintei internationale "New trends in petroleum refining", organizata in perioada 6-8 decembrie de Facultatea de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia din cadrul Universitatii Ovidius. Laudatio au fost rostite de catre prof. univ. dr. Dan Mandalopol, decanul Facultatii de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia Petrolului. Rectorul Universitatii de Petrol si Gaze - Ploiesti, prof. dr. ing. Vlad Ulmanu si-a aratat bucuria de a face parte din comunitatea stiintifica de la malul marii si le-a multumit pentru acest lucru colegilor de la Universitatea din Ploiesti, care, asa cum a precizat inginerul, l-a format si pe decanul Facultatii de la malul marii, Dan Mandalopol. Prof. dr. univ. Vlad Ulmanu a prezentat, in fata publicului alcatuit din profesori, masteranzi si studenti lucrarea "Petrolul si gazele natural in contextul resurselor actuale si viitoare de energie". Acesta a subliniat, printre altele ca realizarea prognozelor in ceea ce priveste resursele de energie este deosebit de dificila, deoarece totul depinde de progresul tehnologic. Inginerul Vlad Ulmanu a apreciat faptul ca judetul Constanta are un mare potential in ceea ce priveste resursele noi de energie, bazate pe radiatia solara intensa si pe forta eoliana.

Recunostinta pentru mentori

Presedintele Societatii de Chimie din Romania Sorin Ioan Rosca le-a multumit, cu deosebita modestie, profesorilor, colaboratorilor si studenti pentru distinctia primita. "Nimic din ceea ce am realizat nu mi se datoreaza mie. Drept e sa impart bucuria si onoarea acestui moment cu semenii mei, ale caror nume l-am mentionat aici si cu cei ale caror nume nu le-am mentionat" a spus profesorul, convins fiind ca "o valoare umana nu e cuantificabila in titluri si indicatori cifrici". Printre profesorii pe care Sorin Ioan Rosca i-a amintit se numara Costin D Nenitescu, supranumit de colegi si studenti "magistrul", Petre Spacu si Emilian Bratu, de la carora le datoreaza nu doar formarea stiintifica, ci si principiile morale si etice calauzitoare in viata. Prof. univ. dr. Sorin Ioan Rosca a marturisit ca are, pentru Universitatea Ovidius "o admiratie sincera, necircumstantiala pentru vigoare si indarjirea cu care isi construieste reputatia". Conferinta internationala, care se incheie, astazi, la Universitatea Ovidius, se inscrie in cadrul evenimentelor care au loc anul acesta cand se sarbatoresc "150 de ani de industrie petroliera romaneasca".

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii