Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiere in lumea filmului romanesc

ro

08 Jan, 2009 14:39 1060 Marime text
Printre peremierele cinematografiei româneşti se numără „Întâlniri încrucişate", de Anca Damian, şi "Pescuit sportiv", debutul în lungmetraj al lui Adrian Sitaru.

Filmele vor fi lansate în cinematografe pe 23 ianuarie, respectiv 13 februarie, informează distribuitorul peliculelor, Transilvania Film.

Lungmetrajul de debut al Ancăi Damian, "Întâlniri încrucişate", a fost bine primit de criticii de film străini, fiind prezentat şi în cadrul festivalurilor de film de la Pusan, Chicago şi Cottbus. Celebra publicaţie Variety a notat că, pelicula "Întâlniri încrucişate" are un scenariu inteligent. Anca Damian a demonstrat că are destul talent pentru a stârni interes şi în viitoarele sale proiecte. Filmul spune povestea a trei oameni care, aparent, nu au nimic în comun, dar care ajung să se influenţeze reciproc. Gabi, DJ la un post de radio, constată că un deţinut care îi seamănă izbitor i-a preluat numele.

Mirela, directoare a unui penitenciar, a avut o legătură amoroasă cu colegul ei de breaslă de origine finlandeză, Torbjorn, iar Andrei, de-abia ieşit din închisoare, o găseşte pe sora sa într-o relaţie care o face nefericită.

Filmul va fi lansat, pe 23 ianuarie, în cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex şi Cityplex. Filmul "Întâlniri încrucişate" este prima coproducţie româno-finlandeză (Libra Film şi Making Movies). Distribuţia îi cuprinde pe Mimi Brănescu, Oxana Moravec, Matti Ristinen, Andi Vasluianu, Diana Cavalioti, Ion Săpdaru, Gabriel Spahiu. Informează Mediafax.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii