Profesorul Ștefan N. Constantinescu, membru de onoare din străinătate al Academiei Române, ales președinte al Federației Europene a Academiilor de Medicină
Profesorul Ștefan N. Constantinescu, membru de onoare din străinătate al Academiei Române, ales președinte
16 Jul, 2021 08:13
ZIUA de Constanta
2438
Marime text
- Cercetările sale medicale se concentrează pe înțelegerea structurii și funcției receptorilor citokinici și a proteinelor asociate acestora, JAK Janus kinaze în formarea sângelui, cu scopul de a elucida baza moleculară a cancerelor de sânge, în special neoplasm ele mieloproliferative cronice, cum ar fi policitemia vera, trombocitemia esențială și mielofibroza, precum și leucemia mieloidă acută secundară care derivă din progresia lor.
Dr. Ștefan N. Constantinescu este profesor la Universit atea Catolică din Louvain, membru al comunității științifice internaționale Ludwig Cancer Research, cu sediul lași, membru al Academiei Regale de Medicină din Belgia.
Cercetările sale medicale se concentrează pe înțelegerea structurii și funcției receptorilor citokinici și a proteinelor asociate acestora, JAK Janus kinaze în formarea sângelui, cu scopul de a elucida baza moleculară a cancerelor de sânge, în special neoplasm ele mieloproliferative cronice, cum ar fi policitemia vera, trombocitemia esențială și mielofibroza, precum și leucemia mieloidă acută secundară care derivă din progresia lor.
Federația Europeană a Academiilor de Medicină are în componență 23 de academii europene printre care 13 academii naționale de medicină și 6 academii naționale de științe FEAM promovează în Europa cercetarea biomedicală și practica medicală ce
utilizează ce le mai noi progrese tehnologice validate de instanțe internaționale .
De asemenea, FEAM avizează Comisia Europeană prin Programul SAPEA Science Advice for Policy by European Academies.
Proiectele recente sau în desfășurare ale FEAM privesc inegalitățile din domeniul sanitar în Uniunea Europeană și impactul acestora asupra pandemiei COVID19, analiza evoluției afecțiunilor legate de îmbătrânirea populației și progresele în detectarea precoce a cancerului utilizând noi tehnologii genomice. FEAM susține armonizarea legislații lor sanitare în Uniunea Europeană și crearea unei baze comune de date pentru un răspuns rapid și coordonat în situații de crize sanitare.
Sursa foto-text: acad.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii