Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Dare to care”, în fiecare marți la Biblioteca Județeană Constanța

ro

31 Jul, 2024 09:52 191 Marime text
Sursa foto: Facebook/Biblioteca Județeană Constanța








Proiectul „Dare to care”  - „Îndrăznește să-ți pese!”, cu scopul -Prevenirea violenței în rândul tinerilor are locîn fiecare zi de marți la orele 13.00, la sediul Bibliotecii Județene Constanța.
 

,,Dintre toate etapele călătoriei pe care o numim viață, cea care ne duce spre maturitate - adolescența - este  cel mai greu de înțeles, de explicat și de trăit; atât de copilul a cărui viață se schimbă fundamental, el mai păstrând doar vechile temelii, cât și de părintele care este nevoit să se adapteze, cum știe și cum poate mai bine, la relaționarea cu copilul ce cândva stătea agățat de picioarele sale, în vreme ce astăzi are momente în care refuză până și să mai respire același aer cu ai săi. "Gaspar György


Scopul este de a aprofunda înțelegerea de sine și a altora. Care sunt caracteristicile pe care le arăta altora și de ce? Ce constituie personalitatea mea? Cum vreau sa fiu?

„Am discutat despre primele impresii vizionând imagini ale diverselor persoane și cum ne influențează acestea comportamentul față de alții, despre imaginea de sine și cum ne văd ceilalți.  Cu ajutorul exercițiului , am înțeles că NU TREBUIE SĂ JUDECĂM după aparențe! Că este mai bine să observăm,  întrebam, să spunem și să evităm să tragem concluzii pripite. Să ne acordăm timp pentru a-i cunoaște pe alții și să le dăm timp celorlalți pentru a ne cunoaște pe noi înșine! Cu ajutorul fișelor de lucru ne-am cunoscut mai bine”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.

Citește și
Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, realizări arhitecturale și urbanistice” a fost găzduită de Biblioteca Județeană „Panait Cerna”,Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii