Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sarbatoarea muzicii", la Muzeul de Arta

ro

18 Jun, 2010 03:08 1364 Marime text
Eveniment popular şi festiv care reuneşte milioane de muzicieni şi melomani în ziua solstiţiului de vară, „Sărbătoarea muzicii", organizată de Alianţa Franceză Constanţa, a ajuns deja la a 29-a ediţie. Manifestarea va avea loc duminică, 20 iunie a.c, începând cu orele 18.00, la Muzeul de Artă Constanţa.

Tema acestei ediţii a „Sărbătorii muzicii" este „Muzica la feminin". De la muze până la eroinele repertoriului liric şi la interpretele lor mitice, fără a uita marile voci ale jazz-ului, rock-ului, dar şi doinele şi cântecele lor de leagăn, personajul adevăratei cântăreţe sau al cântăreţei de stradă şi repertoriul lor parte din patrimoniu, „muzica la feminin" sugerează de la început o infinitate de variaţii, dar evocă şi calea parcursă pentru ca femeile, adesea „interzise" în muzică, să-şi poată cuceri locul binemeritat. Fie că sunt compozitoare, şef de orchestră, instrumentiste sau DJ, multe dintre ele pot aduce mărturia marelui lor talent.

Alianţa Franceză din Constanţa se înscrie în seria organizatorilor internaţionali pentru a aduce acest eveniment pe plan local. Sub patronajul Ambasadei Franţei la Bucureşti, parteneri instituţionali fideli precum Primăria Municipiului Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa şi Universitatea „Ovidius" Constanţa, s-au alăturat acestei iniţiative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii