Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala de Balet Elisabeth Pandichi Lux organizeaza spectacolul anual

ro

23 Nov, 2009 03:33 2816 Marime text

Astăzi, începând cu ora 18.30, are loc Gala de Balet a Şcolii de Balet Elisabeth Pandichi Lux, la Teatrul Naţional Oleg Danovski.

Încă din 2005, când a fost înfiinţată şcoala, în fiecare an se organizează câte un spectacol. Acestea „sunt extrem de sugestive, creative şi originale, punând în valoare talentul şi munca micilor balerini, protagonişti ai scenei", au precizat reprezentanţii şcolii.

Printre variaţiile ce sunt interpretate în spectacolul de la această ediţie se numără Dansul Părinţilor - Romeo şi Julieta (muzica Prokofiev) şi Paquita.
Şcoala de Balet Elisabeth Pandichi Lux îi învaţă pe cei mici tainele baletului clasic şi contemporan şi, mai mult decât atât, aşa cum precizează reprezentanţii şcolii, îi învaţă cum să îşi dezvolte gustul pentru muzică, cultură şi artă.

În acest moment, există două grupe de începători, două grupe de intermediari, o grupă de avansaţi şi una special creată pentru menţinerea în formă a mămicilor. Şi acestea participă activ în cadrul Galei. Ele dansează pe scenă fragmente din baletul clasic sau contemporan.

Elisabeth Pandichi Lux, cea care conduce Şcoala de Balet, doreşte să ofere o alternativă copiilor, dar şi adulţilor. Aceştia au astfel posibilitatea de a-şi petrece timpul liber făcând mişcare şi bucurându-se de armonia muzicii, de un mediu plăcut şi educativ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii