Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă a membrilor Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța referitor la Noaptea Muzeelor

ro

17 May, 2024 16:50 945 Marime text









Membrii Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța au transmis pe cale oficială că anul acesta nu vor participa la Noaptea Muzeelor organizat în municipiu. În acest sens, aceștia au făcut publică o scrisoare deschisă în care au specificat motivul penru care au luat decizia.
 
 
 

„Oricât de mult ne-am fi dorit să ne fiți aproape și la ediția de anul acesta a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care ar fi avut loc în data de 18 mai, am fost nevoiți să anulăm participarea noastră în semn de protest față de incapacitatea autorităților centrale de a conștientiza importanța domeniului din care facem parte”,  precizează membrii sindicatului în scrisoare.

 
 
Aceștia mai arată că în loc de Noaptea Muzeelor, vor fi prezenți la București, în fața sediului Ministerului Culturii și în Piața Victoriei.
 

„În schimb, în ziua respectivă, alături de colegii de la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, vom fi prezenți la București, în fața sediului Ministerului Culturii și în Piața Victoriei, pentru a ne face cunoscute nemulțumirile și pentru a încerca să obținem ceea ce merită oamenii care lucrează în muzeele și bibliotecile publice, astfel încât dumneavoastră, principalul beneficiar, să aveți parte de experiențe extraordinare”, se mai arată în scrisoarea deschisă.


 

 
Membrii Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța subliniază faptul că nu este vorba doar de salarii mai mari.
 

„Nu a fost și nu va fi niciodată vorba doar despre salarii mai mari (până la urmă decente, având în vedere situația economică actuală), ci și despre finanțarea adecvată a unui domeniu muribund, a cărui dispariție, deja anunțată prin numeroase măsuri (blocarea angajărilor, comasarea instituțiilor de cultură ș.a.), va lăsa România extrem de săracă”, mai transmite sursa citată.

 
Așadar, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Muzeul de Artă Constanța  și Muzeul de Artă Populară Constanța, nu vor organiza mâine „Noaptea Muzeelor”.
 
Puteți vizita aceste muzee în timpul programului obișnuit, ca în fiecare sâmbătă.



 
Cu toate acestea, lucrătorii din muzee au pregătit și de această dată câteva surprize:

Muzeul de Artă – vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expozițiilor temporare, atelier de creație artistică, paradă stradală, performance -https://www.facebook.com/share/p/wuAgQ3ttfSiCpmbm/?mibextid=WC7FNe;

Muzeul de Artă Populară - vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expoziției temporare, lansare de carte -  https://web.facebook.com/photo?fbid=927327532529564&set=a.512629573999364

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța - sediu – vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expozițiilor temporare. 
 
 
 
Citește și
 MINAC și muzeele de artă din Constanța nu vor participa la Noaptea Muzeelor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii