Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:14 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de teatru „Ovidius a fost aici” și vernisajul expoziției „Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin - bimilenar”, la Muzeul de Artă Constanța

ro

23 Oct, 2017 11:39 2946 Marime text
Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Constanța, organizează luni, 30 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, spectacolul de teatru „Ovidius a fost aici” și vernisajul expoziției „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - bimilenar”.
 
Spectacolul artistic este o punere în scenă a poveștii exilului şi morţii lui Ovidius, o adaptare liberă după piesa “Ovidius a fost aici”, realizată după un scenariu original al autorilor Bogdan Boeru şi Liviu Lungu, în regia lui Lucian Iancu.
 
Expoziția, de grafică, reunește 63 de lucrări de artă, inspirate din opera marelui poet latin, care sunt realizate de artişti din Italia, Grecia, Bulgaria şi România. Vor expune: Lino Alviani, Arturo Faiella și Yoselin Giovani din Italia; Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis și Kostis Spanopoulos din Grecia; Peter Lazarov, Yavora Petrova și Bozhidar Tonev din Bulgaria, precum și Loretta Băluţă, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Eugenia Leca Botezatu, Anna - Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Şerban Sandu și Atena Elena Simionescu din România. Expoziţia va fi itinerată la Mangalia și Constanța, refăcând astfel drumul exilului pe care l-a parcurs Ovidius la Pontul Euxin, de la Callatis la Tomis, destinația finală a exilului său.
 
Evenimentele fac parte din proiectul „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - Bimilenar” și comemorează cei 2000 de ani de la moartea marelui poet latin, Publius Ovidius Naso, care a fost considerat, alături de Horațiu și de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine. Acesta s-a născut la Sulmona, în Italia şi a murit la Tomis, Constanţa de astăzi, din România, după un exil, hotărât de împăratul Augustus, care a durat opt ani.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin programul Proiecte culturale 2017 - Bimilenar Ovidius și este implementat în perioada august - noiembrie 2017.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii