Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul „La Academie” se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. Iată din ce motiv

ro

25 Jul, 2024 11:02 299 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a transmis într-un comunicat de presă că spectacolul „La Academie”, programat în cadrul SEAS, care trebuia să aibă loc la Grădina Tomis, în aer liber, astăzi, de la ora 21:00, se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor, din pricina condițiilor meteorologice. Ora de începere rămâne neschimbată.

Accesul se va face pe intrarea laterala dinspre Parc.
 
Spectacolul adaptat după piesa Alexandrei Felseghi face parte din repertoriul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani și este regizat de Andrei Măjeri.
 
Spectacolul reprezintă „o comedie cu accente amare, despre viața țăranilor români, în fața iminentei distrugeri a mediului lor”.
„«LA ACADEMIE» este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc. Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi. Spectacolul nostru poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, câmpenească, rustică sau rurală… Pe scurt, cu țărani. Dar poate fi și, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfășurare. Spre un iminent cataclism”, a menționat regizorul Andrei Măjeri.
 
Actorii sunt: Ioan Crețescu – Prologul/Leontin Puiu; Cezar Amitroaiei – Primarul (Constantin Păciugă); Gheorghe Frunză – Viceprimarul (Liviu Pietricică); Sorin Ciofu – Părintele (Vasile Picioruș); Răzvan Amitroaiei – Ion, omul bun la toate de la Primărie; Gina Pătrașcu Zamfirache – Vera, secretara de la Primărie; Radu Dragoș – vecin 1; Sorin Ciofu – vecin 2; Daniela Bucătaru – vecină 3; Crenola Muncaciu – Tanti Chiva (Paraschiva Văcăruș); Ionuț Crețu/Matei Său – Tudorel și Daniela Bucătaru – Corina Rîmeș, fostă divă.
 
De scenografie și coregrafie s-au ocupat Adrian Bălan și Victoria Bucun.
 
Citește și:
Teatrul de Stat Constanța Festivalul de teatru stradal #SEAStreet debutează în acest weekend 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii