Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:04 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studii peste studii pentru introducerea cetatilor in circuitul turistic

ro

25 Jan, 2010 01:41 1906 Marime text

cap_5.jpgDupă ce a bătut palma pentru 41.000 euro, fără TVA, pentru un studiu de fezabilitate în acest sens, CJC mai dă încă 6.500 euro unei firme care a câştigat şi primul contract, pentru un studiu mai mic

Pentru realizarea unor obiective de investiţii, în special a celor finanţate din bani europeni, sunt necesare astăzi, studii peste studii. Aşadar, înainte să se apuce propriu-zis de lucru, autorităţile locale plătesc un teanc de studii care să le spună cum să se apuce de treabă şi să o ducă la capăt.

Un exemplu de astfel de proiect finanţat din bani europeni este şi cel privind „Introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene", implementat de către Consiliul Judeţean Constanţa. Instituţia judeţeană a organizat o nouă licitaţie prin care a atribuit încă un contract privind realizarea unui studiu de fezabilitate. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pe 22 ianuarie, contractul privind „Elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea de împrejmuiri şi cabine de pază în cadrul Proiectului privind introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene". Valoarea estimată pentru acest contract a fost de 7.900 de euro fără TVA, valoare de atribuire fiind de 6.500 euro fără TVA. Firma căreia i s-a atribuit contractul se numeşte SC Vila House SRL, din Bucureşti. Menţionăm că societatea a mai câştigat un contract privind realizarea unui studiu de fezabilitate. Este vorba despre contractul referitor la studiul de fezabilitate şi de marketing pentru „Introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene", obţinut de Vila House, în asociere cu Detente Consultants SA din Ploieşti, pe data de 28.10.2009, în valoare de 41.000 euro fără TVA. În aceste condiţii, deşi în anunţul de atribuire nu se precizează, contractul de 6.500 euro, atribuit pe 23.11.2009, ar putea fi doar o suplimentare a celui amintit mai sus, având în vedere faptul că a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare.

CetatiHarsovacetateaCarsium9_.jpgReprezentanţii Vila House: „Nu este un act adiţional"

Precizăm că SC Vila House SRL îi are ca asociaţi pe Bogdan Radu Herovanu, Florin Urzică şi Gabriela Vasiliu, primul dintre ei fiind şi administrator. Detente Consultants îi are ca asociaţi pe Benabdallah Jamil, Constantin Dallis Minea şi Florent Antoine Tomatis, primi doi fiind şi administratori. Menţionăm că l-am contactat telefonic pe administratorul Vila House, Bogdan Herovanu, pentru a afla dacă este vorba despre o suplimentare la primul contract privind întocmirea studiului de fezabilitate. Ne-a răspuns soţia sa, Gabriela Herovanu (Vasiliu), asociată în cadrul firmei, care ne-a declarat că nu este vorba despre un act adiţional, ci despre un contract separat. Gabriela Herovanu a precizat că s-a încheiat un nou contract întrucât în primul nu exista în caietul de sarcini şi această componentă - a studiului de fezabilitate privind realizarea de împrejmuiri şi cabine de pază în cadrul Proiectului privind introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene. Menţionăm că în acest proiect sunt incluse cetăţile Capidava, Carsium, Ulmetum, Durostorum şi Transmarisca (Turtucaia). Banii au fost obţinuţi prin Programul Phare CBC 2006 România - Bulgaria. Valoarea totală a proiectului este de 673.000 euro, din care 73.000 euro reprezintă co-finanţarea asigurată de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii