Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța Celebrul musical „Scripcarul pe acoperiș”, în SEAS 2024 (GALERIE FOTO)

ro

03 Sep, 2024 17:28 170 Marime text
Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 
  • „Scripcarul pe acoperiș”, unul dintre cele mai celebre titluri ale genului musical, pus în scenă în întreaga lume, ajunge la SEAS, în Constanța, într-o montare recentă, semnată de regizorul Erwin Șimșensohn.
 
„Scripcarul pe acoperiș”, unul dintre cele mai celebre titluri ale genului musical, pus în scenă în întreaga lume, ajunge la SEAS, în Constanța, într-o montare recentă, semnată de regizorul Erwin Șimșensohn, transmite un comunicat din partea Teatrul de Stat Constanța.
 
Joi, 5 septembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură, Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc prezintă renumitul musical „Scripcarul pe acoperiș” de Sheldon Harnick - Jerry Bock - Joseph Stein.
 
Un spectacol în care actorii de limbă maghiară cântă, dansează și joacă impecabil, depășind barierele lingvistice cu ajutorul supratitrării în limba română, dar mai ales prin acordurile muzicale celebre și darul lor de a transmite emoții universale.
 
Povestea, deseori tragicomică, alteori emoționantă, tratează teme majore, universal valabile. Acțiunea este plasată într-o comunitate rurală evreiască, în micul sat Anatevka, la începutul anilor 1900, și îl are în prim-plan pe Tevye, un lăptar sărac ce încearcă să își crească cele cinci fete potrivit tradițiilor, dar totul pare că-i stă împotrivă odată ce vremurile se schimbă sub ochii lor. Este o lume care se străduiește să găsească echilibrul dintre tradiție și modernitate, o temă extrem de actuală și astăzi.
 
Fiind unul dintre cele mai populare musicaluri de pe Broadway, „Scripcarul pe acoperiș” a fost montat și în multe teatre din România, care au exploatat cu succes la public frumusețea acestei povești dintr-o comunitate rurală evreiască.
 
*******
 
Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate după programul următor:
LA AGENȚIA DE BILETE DIN BD. TOMIS NR. 97:
de marți până duminică - 14:00 – 21:00; luni: ÎNCHIS
LA  INFOPOINT  CITY PARK MALL:
de miercuri până luni - 14:00 – 21:00; marți: ÎNCHIS
LA CASA DE CULTURĂ: conform programului instituției
LA SPAȚIILE DE JOC: Cu două ore înainte de spectacole
ONLINE: Mystage.ro, Bilet.ro



Citește și:
Muzeul de Artă Populară Constanța: Expoziția „Tradiția satului românesc” s-a bucurat de un real succes în Portugalia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii