Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța este prezent la Baia Mare, pentru Festivalul Aproape. Ce spectacol va pune în scenă

ro

13 May, 2024 17:00 550 Marime text
Foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța
  • Evenimentul de la Baia Mare se derulează între 10 – 17 mai 2024
 
După încheierea stagiunii 2023 – 2024, Teatrul de Stat Constanța are în agendă mai multe festivaluri naționale la care va participa în lunile mai și iunie.
 
Prima deplasare pentru actorii instituției de la malul mării este la Baia Mare, în cadrul Festivalului Aproape.
 
Teatrul de Stat Constanța va apărea la acest festival pe 15 mai, cu spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”.
 
Despre spectacol
 
„10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” reprezintă „un tărâm al visului”, o „nostalgie după un trecut pe care nu l-am trăit. Sau pe care l-am uitat.”
 
„O curatoare de artă contemporană, fostă cântăreață în tinerețe, câștigă selecția pentru a reprezenta România la Bienala de Artă din Veneția, cu instalația ei performativă numită „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. De-a lungul celor șase luni petrecute în Veneția, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite”, se arată în descrierea spectacolului, pe site-ul teatrului.
 
În fața publicului din Baia Mare vor apărea următorii actori: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Elena Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona A. Niculae, Mirela Pană și Theodor Șoptelea.
 
În spatele montării acestui spectacol, a cărui premieră a avut loc pe 23 septembrie 2023, se află următorii: Elena Morar și Gabriel Sandu – regie; Miruna Croitoru – scenografie, video și lighting design; Alexandru Neș – sound design și adaptare muzicală; Stela Cocârlea – coregrafie; Inga Postolache – pregătire muzicală; Nicoleta Ivan – asistență scenografie și Mircea Nicolau – consultanță documentare.
 
Durata spectacolului este de 3 ore și 10 minute, cu pauză.
 
Despre Festivalul Aproape
 
Potrivit artspot.ro, Festivalul Aproape este o „sărbătoare culturală prin care comunitatea se poate bucura, împreună cu mari artiști ai țării, într-o atmosferă demnă și elevată, de faptul că suntem locuitori ai unui oraș frumos și cu mult potențial. Festivalul Aproape este o oportunitate de a ne apropia unii de alții, prin cultură, educație și bun gust.”
 
Evenimentul de la Baia Mare se derulează între 10 – 17 mai 2024.
 
Majoritatea spectacolelor se vor desfășura în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare, dar sunt puse la dispoziție și Secția de Păpuși a Teatrului Municipal, Curtea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie și Teatrul de Păpuși.
 
Festivalul a debutat pe 10 mai cu spectacolul „Colivia nebunelor”. Pe 11 mai, a avut loc „Ziua aproape”, iar pe 12 mai, „Nu sunt eu”. În continuare, programul cuprinde:
  • 13 mai – „Tartuffe sau Impostorul”
  • 14 mai – „Domnișoara Iulia”
  • 15 mai – „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” – ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare
  • 15 mai - Fa|Milionul Neamcertat
  • 15 mai – Țăcăneala
  • 16 mai – Seara de scurtmetraje
  • 16 mai – Supermegaultraimproshow – Artspot & TMBM
  • 17 mai – Bosquito
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
S-a încheiat stagiunea 2023 – 2024 a Teatrului de Stat Constanța. Urmează reprezentații la mai multe festivaluri naționale și renovarea Sălii Studio
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii