LIVE TEXT. Teatrul de Stat Constanța Începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2024! (GALERIE FOTO)
LIVE TEXT. Teatrul de Stat Constanța: Începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2024! (GALERIE FOTO)- SEAS devine de la an la an un eveniment cultural major al întregii comunități constăntene. SEAS a reuşit o mobilizare fără precedent a tinerilor din Constanta, elevi şi studenti, programul de voluntariat având, de la an la an, o creştere impresionantă. Dacă anul trecut au fost aproximativ 50 de voluntari, în 2024 numărul celor înscrişi a ajuns la aproape 200.
- Stagiunea din acest an se va desfășura între lunile iulie și septembrie.
Teatrul de Stat Constanta dă startul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, eveniment aflat la a treia ediție. Debutul este marcat de conferința organizată astăzi, 9 iulie, de către Teatrul de Stat Constanța.
La conferință participă Mihai Lupu, președinte CJC, Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța, Emil Pantelimon, manager Corul Național de Camera Madrigal, Daniel Klinger, reprezentant Festivalul Kimaro, precum și Oana Gherasim, director Comunicare PPC România.
Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, deschide conferința. Acesta punctează îndelungata durată a Stagiunii, mai exact nouă săptămâni, intrând chiar și în extra sezon. La finalul conferinței acesta mărturisește că, deși în fiecare Teatrul își propune să micșoreze durata, în fiecare an mai adaugă câte o săptămână.
„Rolul meu a fost de suport în acest domeniu. Încă de la începutul mandatului mi-am propus și am pus în practică ca aceste instituții sa nu fie politizate. Teatrul de Stat Constanța a reprezentat cu mândrie acest suport prin multele premii câștigat. Arta unește oamenii, arta îi face mai buni pe oameni, dar este totodată un ambasador al unei regiuni șii al unei țări. Cultura este esențială. Viitorul ține de educația prin cultură“ - a precizat Mihai Lupu, președintele CJC.
„Sloganul Stagiunii este Conectare prin artă. Vrem să fim conectați la întreaga comunitate constănțeană“ , a menționat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.
„Cum spunea și domnul președinte Lupu, mediul de afaceri ar trebui să investească mai mult în cultură. Există poftă de cultură și oamenii doresc să vadă valorile românești“ , a adăugat Oana Gherasim, director Comunicare PPC România.
Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, trece în revistă activitatea Teatrului de anul acesta. Sunt enumerate numeroase spectacole și premii.
„Anul acesta avem teatre din toată țara și chiar din străinătate. Avem și elemente noi. Avem nouă săptămâni, asteptăm peste 20.000 de participanți, peste 30 de spectacole, peste 30 de teatre, 6 locatii. Este foarte important să nu uităm de copii. Un eveniment incluziv și care vrea să crească înseamnă să nu uităm de cei mici. Avem mai multe spectale pentru copii“ , a mai adăugat Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța.
SEASstreet, eveniment de tradiție
SEASstreet, eveniment care s-a bucurat anul trecut de susținerea financiară a Primăriei municipiului Constanța, are trei spectacole și încă o componentă pentru copii. Directorul Teatrului declară că anul acesta Primăria Muncipiului Constanța, din cauza unor probleme financiare, nu va susține financiar manifestarea, dar Teatrul continuă să o organizeze, însă la o dimensiune mult mai mică.
Corul Madrigal și Festivalul KImaro, pe scenele SEAS
Anul acesta pe scena, în cadrul SEAS, vor și cei de la Corul Național de Camera Madrigal și Festivalul Kimaro.
„Este o bucurie să fim parteneri. Acest început a fost un semn că acestă comunitate a orașului Constanța are nevoie de multe evenimente culturale. Pe mine mă bucura că, în sfârșit, un agregator cultural local reușește să cuprindă cât mai multe evenimente din diversele zone ale culturii. Este bucuria cu care am acceptat și ne-am alaturat Stagiunii“, a precizat Emil Pantelimon, manager Corul Național de Cameră Madrigal.
„Ne bucurăm să revenim. Credem în proiectul SEAS. Este o perioada în care Constanța este interesantă și din punct de vedere cultural, nu doar turistic“, a transmis reprezentantul Festivalului Kimaro, Daniel Klinger
Nouă săptămâni încărcate cu spectacole
Stagiunea din acest an se va desfășura între lunile iulie și septembrie.
Primele doua manifestări programate sunt spectacolul Ultima ora de Mihail Sebastian, în regia lui Erwin Șimșensohn (vineri, 12 iulie, de la 20:00, la Casa de Cultură) și spectacolul Cancun de Jordi Galceran, în regia lui Felix Alexa (sâmbătă, 13 iulie 2024, de la ora 21:00, la Gradina Tomis)
Se anunță un amplu eveniment cultural ce va cuprinde spectacole ale unor instituții de cultură din toată țara.
Spectacolele sunt programate la Teatrul de vară Soveja, la Grădina de vară Tomis, la Casa de cultură, în sala Ovidiu a Hotelului Continental Forum, la sala Club SNC, la BCR Youth Hub de pe faleză si în Parcul Gării, unul dintre obiectivele stagiunii fiind de a activa cultural cât mai multe spații din oraş.
În cadrul SEAS, publicul constănțean şi turiştii veniți la mare au ocazia să vadă unele dintre cele mai bune spectacole de teatru şi concerte produse în România, dar şi spectacole invitate din afara tării.
SEAS devine de la an la an un eveniment cultural major al întregii comunități constăntene. SEAS a reuşit o mobilizare fără precedent a tinerilor din Constanta, elevi şi studenti, programul de voluntariat având, de la an la an, o creştere impresionantă. Dacă anul trecut au fost aproximativ 50 de voluntari, în 2024 numărul celor înscrişi a ajuns la aproape 200.
Evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanta, cu finantarea Consiliului Judetean Constanta, are ca partener principal Primăria Municipiului Constanța şi ca sponsor principal - furnizorul de energie PPC.
Citește și:
Teatrul de Stat Constanța anunță conferința de presă pentru debutul ediției a treia a SEAS
Tags: Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp