Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul „Jean Bart” Tulcea deschide Stagiunea 2024-2025 cu premiera „Portugalia”

ro

12 Sep, 2024 15:34 172 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul Jean Bart Tulcea





Din data de 14 septembrie 2024, Teatrul „Jean Bart” Tulcea deschide Stagiunea 2024/2025 cu o premieră –„Portugalia” de Zoltan Egressy, în regia lui Radu Nichifor.
 
Premiera spectacolului „Portugalia” va avea loc sâmbătă și duminică, pe 14 și 15 septembrie 2024, cu începere de la ora 19:00, la Sala Mare a teatrului tulcean.
 
„Portugalia” de Zoltan Egressy este piesa în care iluziile și speranțele omenești se concretizează în tipologii esențializate, dar dramatice și grave, în personaje care, apăsate de greutatea visurilor lor neîmplinite, se vor în altă parte și de fapt, altcineva. Spațiul intim al tavernei din Irgács, micul sătuc în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, este deopotrivă un spațiu al deziluziilor și al speranței. Aici, cele câteva personaje: cârciumarul, fostul polițist, fata de tavernă sau scriitorul venit din altă parte, sunt, fiecare dintre ei, creațiile pasivizate ale propriilor lor iluzii. Fiecare fuge de ceva sau de cineva, fiecare din ei visează, fiecare își îmblânzește prin vis și nevoia de o altă poveste, speranța de a fi fericit și suferința de a nu fi fericit. O poveste despre viață, visuri și suferința dulceagă a speranței, nuanțată cu autoironie și umor fatalist”, afirmă Bogdan Pascal, secretarul literar al Teatrului „Jean Bart” Tulcea.
 
În distribuția spectacolului, actorii: Nelu Serghei (Cârciumarul), Cristi Naum (Poreclă), Irina Naum (Femeia), Vlad Ajder (Clamă), Mihai Gălățan (Sfeclă), Oana-Lavinia Pisaroglu (Soția), Costel Zamfir (Preotul) și Andra Colidiuc (Fundă). Un amănunt inedit este acela că cel de-al nouălea personaj din „PORTUGALIA”, Satana, este interpretat de Cosmin Vîlcu, operator lumini în echipa teatrului tulcean, care la acest spectacol nu va sta la pupitrul tehnic, ci va urca pe scenă.
 
„Portugalia” este primul spectacol regizat de Radu Nichifor la Teatrul „Jean Bart” Tulcea. Regizor și director general al Teatrului „Maria Filotti” Brăila, Nichifor spune că a ales această piesă a dramaturgului maghiar Zoltan Egressy de dor de meserie și de o poveste cu mult suflet.
 
Citește și
Zona pasajului pietonal din zona Tomis Mall Constanța, locul unde pietonii își riscă viața zilnic (FOTO+VIDEO)
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii