Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 09 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța Artiștii vor prezenta spectacolul „Pescuitorii de perle”, în cadrul „Sibiu Opera Festival 2024”

ro

09 Oct, 2024 18:23 143 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Teatrul național de Operă și Balet „Oleg Danovski”




În această seară, 9 octombrie 2024, artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vor prezenta la Sibiu, spectacolul „Pescuitorii de perle”, în cadrul evenimentului organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, „Sibiu Opera Festival 2024”.
 

 
Cea de a XXIII-a ediție Sibiu Opera Festival va avea loc în perioada 26 septembrie – 12 octombrie 2024, cu participarea Operei Naționale București, Operei Naționale Române Iași, Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Operei Brașov, Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați și, desigur, a Filarmonicii de Stat Sibiu.
 
Același spectacol a deschis stagiunea 2024-2025 a Teatrului  Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, sâmbăta trecută, pe 5 octombrie 2024.


„Pescuitorii de perle” („Les pêcheurs de perles”, titlul original în franceză) este o operă compusă de Georges Bizet, pe un libret de M. Carre și E. Carmon.
 
Premiera mondială a avut loc la 30 septembrie 1863, la „Teatre Liric” din Paris.
 
Premiera la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a avut loc pe data de 10 decembrie 2022.
 
Soliștii pe care publicul sibian îi va vedea sunt: Veronica Răceală, Marius Turtoi, Cristian Caragea, Mihai Teodoru, alături de soliștii balet: Cătălina Iliescu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu. Ei vor fi acompaniați de Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
 
Citește și
Spectacol de balet de excepție, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii