Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Treizeci de olimpici nationali la Mircea cel Batran

ro

07 May, 2008 00:00 5828 Marime text
1210103798.jpg

Colegiul reuseste, an de an, in perioada olimpiadelor scolare, sa-si adauge in palmares noi performante obtinute de proprii elevi.

Profesorul Vasile Nicodim, directorul colegiului, i-a felicitat pe castigatori si le-a promis ca, la sfarsitul lunii mai, cu ocazia Zilelor CNMB, elevilor merituosi li se va pregati o festivitate, in cadrul careia vor fi recompensati. Performanta nu este usor de obtinut. Copiii sunt antrenati in vartejul performantelor inca din gimnaziu, devenind, o data cu trecerea anului, din ce in ce mai competitivi. Anul acesta, colegiul se poate lauda cu 30 de olimpici - rasplatiti cu premii, mentiuni si medalii - la 12 discipline. Matematica a adus colegiului doua mentiuni si doua medalii de argint - Andrei Cocalea, clasa a X-a, si Cosmin Burtea, clasa a XI-a, si trei medalii de bronz - Monica Paun, clasa a IX-a, Claudiu Dumitrascu, a IX-a, si Lucian Mocanu, a XII-a. Medalii de bronz au obtinut si participantii la Olimpiada de Informatica - Arif Memet, a IX-a, Adrian Velicu, a X-a, si Gabriel Burceanu, a XI-a. Catalina Durbala, din clasa a VI-a, a obtinut o mentiune, propunandu-si ca si anii viitori sa intre in competitie, urmand exemplul colegului sau mai mare, Adrian Velicu, olimpic din clasa a IV-a. La Economie, Ioana Ginara, din clasa a XI-a, si Tiberiu Popescu, a X-a, si Alexandru Maiorean, a XII-a, la Biologie, au obtinut mentiuni. Lucian Craciun, din clasa a XI-a, a primit, de asemenea, mentiune si s-a calificat in lotul largit. Nu trebuie uitate nici rezultatele obtinute la olimpiadele nationale de chimie si fizica, ce au adus colegiului doua mentiuni la Chimie si doua premii I, un premiu III si patru mentiuni la Fizica. Rezultate remarcabile au obtinut mircistii si la limba romana si limbi straine - premiu special la Limba romana - Ecaterina Horiceanu, clasa a X-a, iar Irina Maria Popescu a obtinut premiul III. Ralucai Puichilita, a X-a, i-a revenit premiul II, la Limba italiana, iar la Limba franceza, s-au evidentiat Cristina Fediuc, a X-a Bilingv - mentiune (a treia eleva pe tara/premiul I nu s-a acordat), Alexandru Popovici, a X-a - mentiune, si Selma Menasan, a XII-a - mentiune. La Limba engleza s-au remarcat Mihai Condur, a IX-a, premiul II, si Cezar Chivulescu, a X-a - mentiune, iar la Limba germana, Diandra Halic, a IX-a - premiul I, Alma Ali, a X-a - premiul I, Adina Antoneta Dumitru, a XII-a - premiul II, si Irina Ionescu, din clasa a XII- a, a obtinut premiu special, pentru rezultatele deosebite obtinute in urma participarilor constante la fazele nationale. Desi limba turca nu se studiaza in Colegiul Mircea cel Batran, cinci elevi pregatiti de prof. Hasan Neriman, de la Colegiul Constantin Bratescu, au obtinut performante remarcabile: Hayat Memis, aXI-a, si Seniz Gafar, a XII-a - premiul II, Elis Seit Amet, X-a - premiul III, Nesrin Asmi, a XII-a, si Nihal Nasipali, a X-a - mentiune.

Mircistii se remarca la manifestarile internationale

Elevii de la Colegiul National Mircea cel Batran nu exceleaza doar in cadrul olimpiadelor scolare, ci si in cadrul competitiilor extracurriculare. La Concursul International de creatie literara in limba italiana, care a avut loc la sfarsitul vacantei in Italia, Ecaterina Horiceanu, din clasa a X-a, a obtinut Marele Premiu "Marco & Alberto Ippolito" pentru poezie, iar Elena Detcov, din clasa a XII-a, a primit Premiul Special al juriului pentru eseu. Elevele au fost pregatite de prof. Venera Balta. O alta veste imbucuratoare a primit-o conducerea liceului, ieri. Trupa de Teatru in Limba Engleza a Colegiului National a impresionat juriul si publicul din Bucuresti la Festivalul International de Teatru in Limba Engleza. Succesul le-a fost adus de piesa "Pericle" a lui Shakespeare. Adela Bengescu a castigat premiul pentru "Cea mai buna actrita in rol principal", iar Tania Perceli, pentru "Cea mai buna prima aparitie". Din juriu au facut parte Maia Morgenstern, George Mihaita, un reprezentant shakespearolog de la Londra, un regizor de la Teatrul Globe din Londra, precum si reprezentanti ai Primariei Bucuresti si ai Consiliului Britanic. Toti cei 14 componenti ai trupei (din clasele a VI-a, a IX-a si a X-a) au primit diplome si premii in carti si reviste, iar cele doua mari castigatoare, si premii a cate 50 Ron fiecare. Trupa a fost coordonata de catre prof. limba engleza Florina Niculescu, in cadrul Clubului Briteen al CNMB. Festivalul a fost organizat de Bucharest Association of Teachers of English si Primaria Bucuresti. Seria realizarilor continua la Colegiului Mircea cel Batran. In urma rezultatului obtinut la prima faza a concursului international Cangurul Lingvist, sectiunea engleza-germana, patru elevi din CNMB sunt invitati sa participe la proba de baraj. Astfel, pe 17 mai, la Bucuresti se vor prezenta Antonia Coman, clasa a VI-a, Raluca Ciorbaru, clasa a IX-a, Dragos Olteanu, clasa a X-a, si Irina Ionescu, clasa a XII-a. De asemenea, de curand, un grup de trei eleve din cadrul grupului ENO-CNMB s-a intors din Finlanda, de la evenimentul educational Joensuu Way 2008. Echipa, alcatuita din Isabela Pan, Camelia Chivaran si Miruna Zait si coordonata de profesoara Doina Munteanu, s-a inscris, in cadrul manifestarii SciFest (parte componenta a Joensuu Way 2008), cu doua proiecte care au fost foarte bine primite de catre organizatori. SciFest 2008 este un festival al stiintei si tehnologiei, iar publicul-tinta al acestui festival a fost reprezentat de elevii intre 11si 18 ani. La eveniment au partcipat 200 de persoane din 30 de tari.

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii