Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TV Romantica va fi preluata de Realitatea-Catavencu

ro

07 Jan, 2009 13:36 795 Marime text
Grupul Realitatea-Caţavencu a făcut o ofertă pentru preluarea pachetului majoritar al postului TV Romantica şi a decis să oprească temporar investiţiile şi să renunţe la producţia locală a canalului în primul trimestru al lui 2009.

Grupul Realitatea-Caţavencu a făcut o ofertă partenerului englez, Chello Zone, pentru preluarea pachetului majoritar al postului TV Romantica. Până la primirea unui răspuns ferm, conducerea GRC a decis momentan să oprească temporar dezvoltarea staţiei şi investiţiile. În plus, se precizează că postul de televiziune Romantica va renunţa la producţia de conţinut local pentru primul trimestru al anului 2009. O mare parte din personalul implicat acum în producţia locală, circa 20 de angajaţi va fi redistribuit în cadrul grupului. Televiziunea Romantica a fost lansată în aprilie 2007, postul fiind condus de Teo Trandafir, în calitate de director general, şi de Mădălina Rădulescu, în funcţia de director executiv. În prezent, canalul Romantica este condus de Mădălina Rădulescu.

Potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţa audiovizuală a televiziunii Romantica este deţinută de societatea Romantica Television SRL, ai cărei acţionari sunt: Zonemedia Broadcasting Limited - 51% (Marea Britanie - în care Liberty Global Inc., companie publică pe acţiuni supusă legilor SUA şi tranzacţionată pe piaţa NASDAQ sub simbolurile LBTYA, LBTYB şi LBTYK, deţine mai mult de 80%), Realitatea Programming SRL - 26%, Global Video Media SA - 13% şi Realitatea Media SA - 10%. Zonemedia Networks, care a preluat în 2008 denumirea de Chello Zone, face parte din Chellomedia, o companie internaţională de media şi divizia europeană a Liberty Global, Inc.

Chellomedia este printre cele mai mari companii de media şi distribuţie de programe, conţinut şi servicii video din Europa. Companiile ce operează în cadrul diviziei conduc şi organizează activitatea a 24 programe TV şi, de asemenea, servicii digitale, broadband şi "on demand" în toată Europa. Numărul total de gospodării care beneficiază de serviciile Chellomedia este de peste 188 de milioane. Chellomedia are în portofoliu compania de operaţiuni aflată 100% în proprietatea sa, Zonemedia, prin intermediul programelor Zone Reality, Zone Horror şi Extreme Sports Channel, iar regional, în Peninsula Iberică, prin Multiprogram, în Benelux, unde Chellomedia operează programele premium de sport şi de filme Sport1 şi Film1, precum şi în Europa Centrală şi de Est, prin Minimax, Sport 1 şi programul "joint venture" MGM Central Europe.

Liberty Global, Inc. este unul dintre cei mai importanţi operatori de cablu de pe plan internaţional, care oferă servicii de video, voce, Internet. Începând din 30 iunie 2007, Liberty Global operează reţele de telecomunicaţii care acoperă aproximativ 16 milioane de clienţi din 17 ţări, printre care, Japonia, Chile, Australia şi o mare parte din Europa. Operaţiunile Liberty Global includ, de asemenea, divizii importante de media şi programe, aşa cum este şi Chellomedia în Europa.

Grupul Realitatea-Caţavencu are operaţiuni în televiziune, radio, publishing şi new media. Portofoliul Grupului cuprinde televiziunile Realitatea TV, The Money Channel, publicaţiile Academia Caţavencu, Cotidianul, precum şi radiourile Radio Guerrilla, Realitatea FM şi Gold FM, informează Mediafax.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii